reklame for Sheiken Bowling
Menu
I Oslo kommune må flere med koronasymptomer vente opptil en uke for å få testet seg. På privatklinikker får de time på dagen. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Fortsatt lange koronatestkøer i Oslo

I Oslo kommune må flere med koronasymptomer vente opptil en uke for å få testet seg. – Vi jobber med å bedre kapasiteten, sier Helseetaten.

Av NTB | 16.08.2020 22:17:46

Medisin og helse: – Det er stor pågang til testing og dessverre må noen vente lenge. Vi håper at ventetiden vil gå ned fremover nå som kapasiteten øker, sier direktør for Helseetaten i Oslo kommune, Hilde Hamre, til VG.

Hun sier at alle kommunens teststasjoner jobber målrettet for å øke testkapasiteten, men at etaten ser en økende ventetid nå som det er kommet nye kriterier for å kunne teste seg.

Mange privatklinikker tilbyr testing i flere norske byer, og flere av dem opplever nå økt pågang.

– Vi merket en eksplosiv økning de siste to ukene etter oppblomstringen. Mange tar kontakt fordi de ikke vil vente på offentlig testing, sier administrerende direktør Per Helge Fagermoen i Volvat.

Han mener det er synd at kommunen ikke sender folk til dem og andre private klinikker som har ledig kapasitet for å få ned koronatestkøene.

Direktøren for Helseetaten sier at det er en mulighet etaten nå ser på.

– Samtidig som vi øker vår egen kapasitet, jobber vi med å etablere et utvidet testtilbud i samarbeid med private aktører i byen, sier Hilde Hamre.

(©NTB)

Flere nyheter: