reklame for smiaa
Menu
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Fortsatt krevende smittesituasjon i Vindafjord

Det er fortsatt en krevende smittesituasjon i Vindafjord. Den siste uken er det avdekket smitte både blant gjestearbeidere, elever, på sykehjem og blant andre innbyggere.

Av Egil M Solberg | 05.12.2020 11:22:23

Koronapandemi: Det har vært en nedgang i antallet smittetilfeller den siste uken, men situasjonen i Vindafjord er fortsatt alvorlig.

Den siste uken har vi hatt smitte blant utenlandske arbeidere som er bosatt i kommunen.

– Her har vi foreløpig god oversikt over situasjonen. I dag er der 29 personer i karantene og 2 i isolasjon i denne gruppen, opplyser kommunelege Terje Kleiven.

De blir testet på ny før en endrer status på smittetiltakene.

Hjemmeundervisning på skole

Ølen videregående skole en anbefalt å benytte hjemmeundervisning denne og neste uke. Dette på grunn av smitte blant elevene.

– Her venter vi fortsatt på testsvar i forbindelse med smittesporing. Alle andre skoler og barnehager drives på gult nivå denne uken, sier Kleiven.

Det er en rekke smittede personer i kommunen akkurat nå.

– Dette medfører at en del nærkontakter er satt i karantene. Ut fra dette er smittesituasjonen fremdeles alvorlig, og en har forlenget de forsterkede lokale smitterådene fram til 11. desember, sier kommunelegen.

Dersom trenden med nedgang i smitte fortsetter den neste uken, vil kommunen kunne vurdere å oppheve de lokale smitterådene.

– Vi håper å kunne gå mot jul uten andre restriksjoner enn de nasjonale, sier Kleiven.

Flere nyheter: