Menu
De fire kommunene på Nord-Jæren viderefører de strenge lokale tiltakene. Bildet er fra Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB

Fortsatt koronastrengt på Nord-Jæren

De fire kommunene på Nord-Jæren viderefører de strenge lokale tiltakene, og kommer samtidig med nye anbefalinger.

Av NTB | 25.06.2021 12:24:20

Medisin og helse: I Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg videreføres de lokale tiltakene, skriver Stavanger Aftenblad og NRK.

– Vi beholder tiltakene på dagens nivå, men kommer til å innføre enkelte anbefalinger som er strengere enn i dag, sier Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) til Stavanger Aftenblad.

Dermed blir det blant annet skjenkestopp på serveringssteder ved midnatt, men stopp i innslipp klokken 22. Rulleforbudet for russen videreføres til 26. juni, og det er lov med maksimalt 20 personer innendørs/30 utendørs ved private sammenkomster på offentlig sted.

I tillegg kommer kommunene med disse anbefalinger om hjemmekontor, bruk av munnbind der enmeteren ikke kan overholdes, og maksimalt ti personer på besøk hjemme.

Dette gjelder fra natt til lørdag, til og med søndag 11. juli.

Kommunenes avgjørelse om å videreføre koronaforskriften kommer etter høy smitte i regionen de siste dagene. Det siste døgnet er det registrert 48 nye smittetilfeller på Nord-Jæren.

I alt 32 av tilfellene er registrert i Stavanger. I tillegg er det registrert tre tilfeller i Sola kommune og 13 i Sandnes. I Randaberg er det ikke registrert smitte det siste døgnet.

(©NTB)

Flere nyheter: