Menu
Johan Carlson, generaldirektør for Folkhälsomyndigheten i Sverige. Arkivfoto: Janerik Henriksson/TT / NTB

Fortsatt høy smitte i Sverige – håper å jevne kurven i sommer

Den svenske regjeringen presenterte torsdag ulike scenarier for hvordan smitten vil ha utviklet set om tre måneder. Håpet er å senke og jevne ut smittekurven.

Av NTB | 06.05.2021 13:40:01

Medisin og helse: – Smittespredningen er høy, men det finnes håp om at vi skal klare å snu kurven, sier Folkhälsomyndighetens generaldirektør Johan Carlson.

Klokken 13 presenterte den svenske regjeringen og helsemyndighetene i landet nye scenarioer for hvordan de tror smittesituasjonen kan se ut de neste tre månedene.

Et av scenarioene er ifølge helsemyndighetene økt smittespredning langt ut i juni, og også sterkere smittespredning i løpet av sommeren. Vaksineringen vil gi effekt, men det vil likevel ta mye lengre tid før man ser synkende smittetall, ifølge Carlson.

Et langt mer positivt scenario som ble presentert, er at koronasmitten reduseres nå i mai, og deretter jevnes ut til lave nivåer i løpet av juli og august.

Etter planen skal enkelte virksomheter få åpne 17. mai i Sverige – dersom smittesituasjonen tilsier det.

Onsdag ble det registrert 60 koronarelaterte dødsfall og 7.041 smittede i Sverige det siste døgnet. Målet er at alle voksne skal ha mottatt et vaksinetilbud innen september.

(©NTB)

Flere nyheter: