Menu
Det ble satt i gang leting etter en savnet mann i Alver kommune fredag kveld. Lørdag ble søket trappet opp. Foto: Sandor Dahl / NTB

Fortsatt håp om å finne savnet mann i Nordhordland i live

En mann er savnet etter at en førerløs båt ble funnet i Alver kommune i Vestland fredag kveld. En overlege sier det fortsatt er mulig å finne ham i live.

Av NTB | 10.09.2022 15:20:44

– Vi har vært i kontakt med en overlege på Haukeland som sier at overlevelse fortsatt er mulig under forholdene som er nå, sa innsatsleder Christine Grindstein i Vest politidistrikt til Bergens Tidende i 14.30-tiden lørdag.

Nødetatene fikk melding om den førerløse båten ved Risasjøen i Alver klokken 20.15 fredag kveld. Brannvesenet rykket ut med fire dykkere, og mange frivillige mannskaper fra Norske redningshunder, Røde Kors og Norsk Folkehjelp bidro i søket.

Lørdag formiddag opplyste operasjonsleder Jørgen Ommedal i Vest politidistrikt til NRK at de trappet opp søket.

– Nå skal det etter hvert være redningshelikopter på vei pluss en del båtressurser fra blant annet Forsvaret, sa Ommedal til kanalen.

To helikoptre og flere redningsskøyter deltok i søket etter den savnede mannen natt til lørdag.

Vakthavende redningsleder Johan Mannsåker ved Hovedredningssentralen Sør-Norge sa lørdag morgen til NTB at søket så langt hadde vært resultatløst, men at arbeidet fortsetter utover dagen lørdag.

– Det har vært fine søkeforhold og godt vær i området i natt. Mørket får vi ikke gjort så mye med, men arbeidet har gått greit, dessverre uten funn. Det er mye strøm og mange skjær og holmer i dette området, sa redningslederen.

Til Bergens Tidende sa Mannsåker fredag kveld at de hadde funnet klær i sjøen, og at mannen trolig har på seg redningsvest. Ifølge familien var det to redningsvester i båten, men den ene var borte da båten ble funnet.

(©NTB)

Flere nyheter: