Menu
Slik så det ut på Gardermoen da SAS-pilotene streiket i 2019. Nå er det flyteknikerne som truer med streik. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Fortsatt fare for flyteknikerstreik – partene står langt fra hverandre

NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) mekler på overtid etter at fristen gikk ut ved midnatt. NFO sier streikefaren er overhengende.

Av NTB | 18.06.2022 00:45:53

Økonomi og næringsliv: Partene møttes hos Riksmekleren fredag klokken 10. Da sa NFO-leder Jan Skogseth til TV 2 at partene sto langt fra hverandre, og at sannsynligheten for en streik var overhengende.

Både Norwegian, SAS og Widerøe vil bli rammet av en eventuell streik, og flere avganger vil bli kansellert.

Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) brøt hovedforhandlingene med NHO Luftfart 26. mai og oppgjøret gikk til mekling. NFO mente da at avstanden var for stor og de ga uttrykk for at NHO Luftfart medvirket lite til videre forhandlinger.

Norsk Flyteknikerorganisasjon har rundt 430 medlemmer i Norwegian, SAS, Widerøe, Babcock Scandinavian Engineering, Norse Atlantic Airways (Norse) og Kongsberg Aviation Maintenance Services (Kams). Norse og Kams er ikke tatt ut i streik, ifølge NFO.

I første omgang er det varslet plassfratredelse for 31 flyteknikere. Om det blir konflikt vil den bli trappet opp fra 20. juni. Da blir 75 nye NFO-medlemmer tatt ut i streik og da vil rundt en firedel av flyteknikerne være i streik.

(©NTB)

Flere nyheter: