Menu
Martin Ødegaard er usikker til kamp torsdag. Foto: Geir Olsen / NTB

Fortsatt ankeltrøbbel for Ødegaard – usikker til kamp

Martin Ødegaard sliter fortsatt med sin vonde ankel og kan også miste Arsenals returmøte med Slavia Praha i europaligaen torsdag.

Av NTB | 14.04.2021 11:35:20

Sport: Det bekrefter London-klubben i en skadeoppdatering på sine nettsider onsdag.

– Martin har opplevd ubehag i sin høyre ankel siden han var på landslagssamling. Martin gikk glipp av den første kampen mot Slavia Praha sist torsdag og søndagens kamp mot Sheffield United. Hans tilgjengelighet blir fortsatt vurdert foran torsdagens kamp, heter det der.

I tillegg til nordmannen er også kaptein Pierre-Emerick Aubameyang usikker til torsdagens kamp. Han gikk glipp av seriekampen mot Sheffield United på grunn av sykdom.

– Det kommer an på hvordan de har det når de våkner. Går det bedre, så ja. I går kunne ingen av dem trene. Forhåpentligvis er det en bedre dag i dag, så kanskje går det bedre, sa spansjolen.

Arteta ga også uttrykk for at han er stolt over at eleven nylig ble norsk landslagskaptein.

– Han var stolt, og jeg er stolt over at han oppnådde dette, fordi han fortjener det med hans karakter og det han gjør her. Jeg er glad på hans vegne, sa Arsenal-sjefen.

Landslagskapteinen var også med i Premier League-kampen mot Liverpool i etterkant av landslagssamlingen.

Midtbaneduoen Emile Smith Rowe og Bukayo Saka er på sin side friskmeldte og klare for spill.

Forsvarsspilleren Kieran Tierney og David Luiz er begge operert og ute i tiden som kommer. Det er ventet at Tierney kan vende tilbake til trening i løpet av seks uker.

Arsenal måtte nøye seg med 1-1 mot Slavia i den første kampen i europaligaens kvartfinaler.

Arsenal-manager Mikel Arteta fikk spørsmål om skadesitausjonen til Ødegaard og Aubameyang, og om de kan spille torsdag, på sin pressekonferanse onsdag.

Det var under den første landskampen mot Gibraltar at Ødegaard var uheldig og tråkket over. Han ble byttet ut, men spilte senere VM-kvalifiseringsoppgjørene både mot Tyrkia og Montenegro.

(©NTB)

Flere nyheter: