reklame for Sheiken Bowling
Menu
Apple har fjernet det populære overlevelsesspillet Fortnite fra App Store. Spillutvikleren Epic Games svarer med å ta teknologigiganten til retten. Arkivfoto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix

Fortnite fjernet fra App Store

Apple har fjernet det populære overlevelsesspillet Fortnite fra App Store. Spillutvikleren Epic Games svarer med å ta teknologigiganten til retten.

Av NTB | 14.08.2020 01:17:36

Økonomi og næringsliv: Fortnite ble torsdag tatt bort fra Apples digitale markedsplass fordi Epic Games lanserte en betalingsløsning som var uavhengig av Apples plattform.

Apple tar en andel på 30 prosent av kjøpene som blir gjort i de ulike appene som tilbys i App Store.

Apple mener betalingsløsningen bryter med deres retningslinjer, mens Google ikke har kommentert saken.

– Epic aktiverer en løsning i applikasjonen som ikke er vurdert eller godkjent av Apple, og de gjorde det med hensikt å bryte retningslinjene i App Store som gjelder for alle utviklere, sier Apple i en uttalelse.

Epic ber i søksmålet også om at Apples krav om en andel på 30 prosent gjøres ugyldig.

– Apple har blitt noe selskapet en gang kjempet imot: monsteret som forsøker å kontrollere markedet, hindre konkurranse og stoppe innovasjon, heter det i søksmålet som ble levert samme dag som Apple sparket Fortnite ut av App Store.

Fortnite er gratis, men spillerne kan kjøpe våpen eller ferdigheter de trenger for å overleve i spillet. Spillutvikleren Epic Games lanserte torsdag en løsning for direkte betaling for Apples operativsystem og Google Play. Ifølge Epic skal løsningen være den samme som blir brukt for å behandle betalinger på PC og Mac-maskiner og Android-telefoner.

Epic Games svarer med å anklage Apple for å misbruke selskapets monopollignende makt. Spillutvikleren har bedt en føderal dommer om å stoppe det den mener er Apples praksis for hindrer konkurranse.

(©NTB)

Flere nyheter: