Menu
FOTO: NTB

Forteller om dramaet da flyet veltet

De tre passasjerene løsnet sikkerhetsbeltene og evakuerte hurtig gjennom høyre sidevindu mens kabinen ble fylt med vann. Statens havarikommisjon forteller nå hva som skjedde.

Av Egil M Solberg | 09.08.2022 12:00:36

Sjøflyulykken: Etter ulykken i Ølve i Kvinnherad den 29. juli, er Statens havarikommisjon nå i gang med sine undersøkelser.

Havarikommisjonen skriv i sin første rapport at sjøflyet kom ut av kontroll under avgang fra Husavågen, og slo rundt, melder Sunnhordland.

«Kabinen kom hurtig under vann og flyet ble til slutt liggende og flyte opp ned, slik at bare bunnen av flottørene stakk opp fra sjøen. De fire om bord kom fra ulykken uten alvorlige skader», skriv kommisjonen om sine pågående undersøkelser.

Det var Bergens Tidende som omtalte undersøkelsene først.

Sjøflyet fikk omfattende skader i havariet, men kabinen var relativt intakt.

«De tre passasjerene løsnet sikkerhetsbeltene og evakuerte hurtig gjennom høyre sidevindu mens kabinen ble fylt med vann. De hjalp deretter fartøysjefen med å evakuere gjennom samme vindu. Flere båter kom til stedet rett etter ulykken og tok opp de fire», skriv Havarikommisjonen.

Kommisjonen har vært på ulykkesstedet, samt snakket med alle som var om bord i flyet. Øyenvitner har også uttalt seg og det er gjort tekniske undersøkelser av flyet.

Piloten har fått status som mistenkt, skriver avisa.

Flere nyheter: