Menu
Arkivbilde: E. Solberg / Radio Haugaland

Fortalte sin skrekkhistorie med tiltalte

52-åringens kjøreadferd var tema i Birgitte-saken onsdag. I vitneboksen satt en kvinne som forteller om hvordan mannen prøvde å kjøre henne med inn på en avsidesliggende vei.

Av Egil M Solberg | 07.12.2022 13:01:34

Birgitte-saken: Det var på den tiden da Birgitte Tengs (17) ble drept, at mannen skal ha forsøkt å få med seg en da 14 år gammel jente på en avsidesliggende vei, melder TV2.

Hun skulle til kjæresten sin og mistet bussen. Så mener hun at tiltalte kom kjørende med en grønn bil og plukket henne opp.

– Da han sa han skulle hente en kamerat på Burmavegen, ble hun redd. Jeg var kjent i området og visste at det ikke var noen hus der, sa hun i retten ifølge kanalen.

Kvinnen forteller at hun var livredd og vurderte å hoppe av i fart.

Dette er relevant for retten, fordi en hypotese er at Birgitte Tengs ble drept i forbindelse med at hun haiket med en bil – mulig en grønn en. Tiltalte kjørte da en grønn Opel Ascona.

I tillegg til kvinnen som hevder seg utsatt for den ubehagelige haikeopplevelsen, har to vitner som kjente tiltalte på 1980- og 1990-tallet forklart seg for retten. Det har også en kvinne som hadde kontakt med han i 1990 og 1991, skriver kanalen.

Felles for forklaringene er at de forteller at de brukte mye tid på å kjøre rundt på Karmøy. Den tidligere bestekameraten opplyser at 52-åringen var godt kjent i området Birgitte ble drept, selv om tiltalte selv hevder det motsatte.

Den tidligere kameraten kunne blant annet fortelle om de gangene de hadde kjørt og oppholdt seg der sammen, melder TV2.

Flere nyheter: