Menu
Forsvarsmateriell leter etter en strategisk partner innen IKT-leveranser. Kontrakten har en verdi opp mot 16 milliarder kroner. Foto: Lise Åserud / NTB

Forsvarsmateriell leter etter IKT-partner til 16 milliarder kroner

Forsvarsmateriell la forrige uke ut anskaffelse av strategisk partner innen IKT-leveranser på anbud. Konkurransen har en verdi opp mot 16 milliarder kroner.

Av NTB | 19.01.2021 12:38:24

Politikk: Formålet med et slikt strategisk samarbeid er å bidra til å oppfylle forsvarssektorens behov for effektive, innovative og fremtidsrettede IKT-tjenester, skriver Forsvarsmateriell (FMA) i en pressemelding.

Videre opplyses det at dette skal bidra til at Forsvaret raskere får tilgang til ny teknologi, og at Forsvaret kontinuerlig drar nytte av den teknologiske utviklingen.

«Skytjenester er en del av dette. Den strategiske partneren skal levere tjenester som skal sikre effektivisering og økt operativ evne for totalforsvaret», skriver FMA videre.

– Vi forventer at strategisk partner skal ta initiativ og bidra til modernisering og kostnadseffektiv utvikling, leveranser, drift og vedlikehold. Den strategiske partneren vil også være en rådgiver og bidragsyter på flere nivåer i militære øvelser og operasjoner, sier Eiliv Ofigsbø, direktør for IKT kapasiteter i Forsvarsmateriell.

Verdien av de samlede leveransene er estimert til opp mot 16 milliarder kroner. Angitt verdi er basert på nåværende kostnadsbilde for en avtaleperiode på ti år.

Forsvarsmateriell har som mål å inngå kontrakt med den nye samarbeidspartneren innen neste sommer.

(©NTB)

Flere nyheter: