Menu
Advokat Dag Svensson er forsvarer til 30-åringen som er pågrepet i Hagen saken, her ved politistasjonen på Lillestrøm. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Forsvarer tror siktet mann i Hagen-saken løslates lørdag

Den siktede mannen i Hagen-saken blir ikke framstilt for varetektsfengsling lørdag. Forsvareren, advokat Dag Svensson, tror mannen i 30-årene blir løslatt.

Av NTB | 09.05.2020 12:02:39

Kriminalitet og rettsvesen: – Loven sier at siktede som er satt i arrest, snarest og senest den tredje dagen skal fremstilles for retten med begjæring om varetektsfengsling. Det er den tredje dagen i dag.

Det svarer Svensson til Aftenposten på spørsmål om han tror klienten, som er siktet for drap eller medvirkning til drap på Anne-Elisabeth Hagen, blir løslatt lørdag.

Svensson har allerede opplyst i en SMS til NTB at det ikke blir fengslingsmøte, men et avhør. Ifølge forsvareren skulle avhøret etter planen starte klokken 12 lørdag.

På et nettforum som VG har sporet opp, tar den siktede mannen opp temaet usporbar kryptovaluta og setter det i sammenheng med kriminelle handlinger, blant annet kidnapping.

I forbindelse med at Anne-Elisabeth Hagen forsvant, ble det fremmet et krav fra angivelige kidnappere om 9 millioner euro i løsepenger betalt i kryptovalutaen monero.

– Det er et viktig prinsipp at påtalemyndigheten skal følge domstolens avgjørelser. Og da, etter omstendighetene, så mente jeg at det var korrekt å ikke pågripe ham umiddelbart ved løslatelsen, sier Guttormsen til NRK.

Hagen ble hentet i Oslo fengsel av sin forsvarer Svein Holden rundt klokken 17.30 fredag etter at påtalemyndighetens anke ble forkastet av Høyesteretts ankeutvalg.

Holden sier han er bekymret for at politiet ønsket å pågripe Hagen igjen.

– Jeg har to ting jeg vil si til dette: For det første bekymrer det meg at etterforskningsledelsen kom til en slik beslutning. For det andre er jeg beroliget over at det er en aktiv statsadvokat på saken som passer på at politiet forholder seg til det jeg mener er korrekt juss, sier han til Dagbladet.

– Vi vil vurdere lovligheten av dette. Så får vi vurdere hva vi skal gjøre videre, sier Holden til NTB.

– Hvis politiet driver ulovlig maktbruk, er det viktig å få stoppet.

På grunn av ransakingene får ikke Hagen lov av politiet til å flytte hjem.

– Han ønsker å flytte hjem og ta i bruk hytta si, sier Holden til NTB.

Den siktede mannen ble pågrepet i Oslo sent torsdag kveld. Mannen nekter straffskyld, har Svensson opplyst til NTB. Forsvareren har også bekreftet at hans klient har en form for relasjon til Tom Hagen, som fra før er siktet for drap eller medvirkning til drap på sin kone, Anne-Elisabeth Hagen.

Holden opplyste til NTB lørdag formiddag at han ikke har hatt kontakt med Hagen etter løslatelsen fredag. Han hadde heller ikke hatt kontakt med politiet og forventet ikke flere avhør denne helgen.

Til NRK opplyser Holden at politiet har besluttet tredjemannsransaking av Sloraveien 4 og eiendommen på Kvitfjell.

(©NTB)

Flere nyheter: