Menu
Politiinspektør Lars Ole Berge og politiinspektør Unni Byberg Malmin på pressekonferansen der de fortalte at en person er siktet for drapet på Birgitte Tengs og mistenkt for draper på tina Jørgensen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Forsvarer: Tengs-siktet vil svare på spørsmål om Espås-saken hvis de kommer

Mannen på 50 år som er siktet for drapet på Birgitte Tengs, skal sjekkes opp mot drapet på Trude Espås (20) i 1996, bekrefter politiet.

Av NTB | 04.09.2021 20:37:27

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi vil selvfølgelig gjøre det som er nødvendig og sjekker denne mannen slik som vi gjør med alle andre mulige kandidater, sier politiinspektør Yngve Skovly til Sunnmørsposten.

Mannens forsvarer, advokat Stian Kristensen, sier til NTB at han regner med at hans klient vil svare på eventuelle spørsmål som måtte komme også om Espås-saken.

– Jeg har grunn til å tro at han vil svare på de spørsmålene som blir stilt ham dersom han blir stilt spørsmål også i en annen sak, sier Kristensen, og legger til at klienten er samarbeidsvillig.

– Det er en helt nødvendig øvelse både for moren til Trude og for den siktede i Birgitte-saken ut fra de mistanker som ligger i det offentlige rom. Det er rart at den linken ikke er sjekket tidligere, sier Elden til NTB.

Skovly, som har holdt tak i Espås-saken for politiet i Møre og Romsdal, sier det sikkert ikke er grunn til å koble mannen til saken, men at de vil sjekke det ut.

Mannens forsvarer sier at Espås-saken ikke har vært nevnt i politiets avhør med mannen i Tengs/Jørgensen-saken.

– Jeg kjenner ikke detaljene i Espås-saken og har ikke noe grunnlag for å si om han bør sjekkes i den. Der må politiet bare få lov til å gjøre jobben, sier Kristensen.

Kristensen sier at hans klient nekter enhver befatning med de to drapene.

Forsvareren sier det ikke er satt en dato for nye avhør i Tengs/Jørgensen-saken, men at hans klient vil stille i dem.

Politiet i Sørvest avviste først at det kunne bli aktuelt å sjekke mannen i Espås-saken, men etter at Elden sendte en formell henvendelse om dette lørdag, gikk altså politiet i Møre og Romsdal ut og varslet at de ville gjøre det.

– De har ikke foretatt noen undersøkelser i den ene eller andre retning. Da synes det både for den siktede mannen og for Trude Espås sin mor å være en fordel om slike innledende undersøkelser kjapt blir gjort, sa Elden til VG.

John Christian Elden, bistandsadvokat for Espås-familien, sendte lørdag en formell henvendelse til politiet om å få mannen sjekket også i Espås-saken.

Politiinspektøren sier de eventuelt vil be Sørvest politidistrikt bidra med avhør av mannen om Espås-drapet. Sørvest politidistrikt har opplyst at de ikke vil si noe mer om saken i løpet av helgen, og vil heller ikke kommentere koblingen til Espås-saken lørdag.

Mannen på 50 år ble pågrepet denne uka, og fredag varetektsfengslet, siktet for drapet på Birgitte Tengs (17) på Karmøy i 1995. Han er også mistenkt for drapet på Tina Jørgensen (20), som forsvant fra Stavanger i 2000.

Trude Espås ble funnet drept i Geiranger i 1996. Saken har vært uoppklart siden da.

Flere nyheter: