reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Den spionsiktedes forsvarer, advokat Marianne Darre-Næss, mener klienten forklaring er mer nyansert enn det som fremgår av kjennelsen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Forsvarer om spionsiktedes forklaring: – Mer nyansert

Forsvareren til den spionsiktede mannen, advokat Marianne Darre-Næss, mener mannes forklaring er mer nyansert enn det som kommer fram av fengslingskjennelsen.

Av NTB | 17.08.2020 20:21:54

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen ble mandag varetektsfengslet i fire uker etter å ha blitt pågrepet i forbindelse med et møte med det som ifølge Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er en russisk etterretningsoffiser på en restaurant i Oslo lørdag.

I fengslingskjennelsen kommer det fram at mannen i avhør har opplyst at han har overlevert informasjon og mottatt penger for denne informasjonen. Mannen erkjenner derimot ikke straffskyld.

– Hans forklaring er mye mer nyansert enn det som fremgår av kjennelsen, sier forsvarer Marianne Darre-Næss til NTB.

Seniorrådgiver Martin Bernsen i PST sier at de tar tingrettens kjennelse til etterretning, og vil ikke kommentere forsvarerens påstand om at mannens forklaring er mer nyansert enn hva som kommer fram der.

– Det har vi ikke lyst til å kommentere. Kjennelsen får stå for seg selv, og så kommer etterforskningen til å gå sin gang, sier Bernsen til NTB.

(©NTB)

Flere nyheter: