Menu
Viggo Kristiansens forsvarer Andre Gulstad forventer at justisminister Emilie Enger Mehl kommer med en beklagelse til 43-åringen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Forsvarer forventer beklagelse fra justisministeren til Kristiansen

Viggo Kristiansens forsvarer Andre Gulstad forventer at justisministeren kommer med en beklagelse etter at Kristiansen nå er frikjent for Baneheia-drapene.

Av NTB | 15.12.2022 14:26:44

Kriminalitet og rettsvesen: Viggo Kristiansen ble torsdag endelig frikjent for drapene i Baneheia. Kristiansen har sonet i nesten 21 år etter uriktig å ha blitt dømt – og nå venter Kristiansens forvarer Andre Gulstad på en beklagelse fra justisministeren.

På en pressekonferanse sa Gulstad at de nå venter på at justisministeren skal komme med en tilsvarende beklagelse som tidligere justisminister Knut Storberget i sin tid gjorde overfor Fritz Moen.

– Da sa Knut Storberget følgende: Jeg vil framføre en uforbeholden unnskyldning og beklagelse overfor Fritz Moen og de som kjente han og sto ham nær, for den urett han ble utsatt for.

– Jeg forventer nå at justisminister Emilie Enger Mehl gjør det samme innen kort tid, sa Gulstad.

Mehl har varslet at hun skal kommentere frikjennelsen av Viggo Kristiansen ved 19-tiden torsdag. Justisministeren vil kommentere dommen og informere om regjeringens videre oppfølging, skriver departementet i en pressemelding.

(©NTB)

Flere nyheter: