reklame for Sheiken Bowling
Menu
Oliver Solberg jubler på pallen etter at han for første gang i karrieren vent en VM-runde i WRC3-klassen under Rally Estland søndag. Foto: Oliver Solberg media offic / NTB scanpix

Første VM-rundeseier for Oliver Solberg: – Det største jeg har prestert noen gang

Oliver Solberg parkerte rivalene under VM-runden Rally Estland og vant for første gang i karrieren en VM-runde i WRC3-klassen.

Av NTB | 06.09.2020 19:23:02

Sport: ​Solberg, som er sønn av tidligere verdensmester Petter, ble tidenes yngste vinner av en EM-runde i rally i fjor. Nå er han også tidenes nest yngste vinner av en VM-runde, elleve måneder eldre enn tidenes yngste vinner, finske Kalle Rovanperä.

– Vi bygde opp en god ledelse og hadde fullt fokus på å kontrollere siste dag. Forholdene var svært vanskelige gjennom hele løpet, men vi kjørte med hodet og hadde bra kontroll, sier Oliver Solberg i en pressemelding.

59 sekunder skilte til slutt til nærmeste utfordrer i WRC3-klassen, finske Jari Huttunen. Vinner av WRC2-klassen, norske Mads Østberg, ble slått med 38,7 sekunder av Oliver Solberg.

Kun åtte biler i WRC-klassen slo Solberg i Estland.

– Det største jeg har prestert noen gang. Alt jeg gjør hver dag fra jeg står opp til jeg legger meg, er for å vinne VM-løp og etter hvert mesterskapet i rally. Vi tar nye steg i riktig retning hele tiden, og dette var enda ett på veien, sier Solberg.

(©NTB)

Flere nyheter: