Menu
Mjøndalen påførte Brann sitt første tap for sesongen lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB

Første tap for Brann: – Jævlig irriterende

Brann gikk på sitt første tap denne sesongen da Mjøndalen vant 3-1 på hjemmebane i 1. divisjon. Bergenserne har fortsatt tid til å jakte rekorder.

Av NTB | 08.10.2022 18:20:56

Sport: Kristian Lien sørget for hjemmejubel og Brann-skuffelse i Mjøndalen etter 75 minutter. Han kom fri rett utenfor 16-meteren, dro med seg ballen inn i feltet og avsluttet sikkert forbi Brann-keeper Mathias Dyngeland. På overtid fastsatte Erik Stavås Skistad resultatet på en kontring. Han drev lenge med ballen og bøyde den opp i hjørnet.

Før det hadde Meinhard Olsen sendt vertene i ledelsen, mens Svenn Crone utlignet med en perle like etter hvilen.

– For en innsats fra spillerne i dag. Det var fantastisk. Jeg må gratulere Brann med en fantastisk sesong, og det gjorde det veldig tøft for oss. Vi jobbet veldig hardt for hverandre, sa Mjøndalen-trener Kevin Nicol til Discovery.

– Det er tre viktige kamper igjen, men vi viste i dag hvor godt lag vi er. Jeg tror vi har en god sjanse til å nå kvalifiseringen, fortsatte treneren.

– Selv om vi allerede har rykket opp, er det jævlig irriterende å tape. Jeg synes det er forferdelig. De drev med kynisk spill og brukte mye tid på alle dødballer. Det var ikke vår beste kamp, sa Branns Ole Didrik Blomberg til Discovery.

– Vi har ligget under før, men kanskje det var litt stressende å ligge under så lenge, fortsatte han.

Brann har stadig ikke vunnet borte mot Mjøndalen siden 1975. I hjemmekampen tidligere denne sesongen ble det 7-0-seier.

– Kampen vipper, og vi har noen sjanser. Vi blir tatt litt på sløvskap, sa Brann-trener Eirik Horneland.

Aalesund har poengrekorden i 1. divisjon. Den ble satt i 2019 og lyder på 79 poeng med 25 seirer, fire uavgjort og ett tap. Brann står med 72 poeng etter 23 triumfer, tre uavgjort og ett tap. Aldri har noen gått ubeseiret gjennom en sesong i 1. divisjon.

Seieren gjør at Mjøndalen er poenget bak Kongsvinger på den siste kvalifiseringsplassen til opprykk. Både Kongsvinger og Ranheim (7.-plass) har 40 poeng med én kamp mindre spilt enn Mjøndalen.

MIF møter Bryne på bortebane neste kamp.

I Brann-leiren var frustrasjonen stor.

Brann må vinne alle kampene mot Skeid (h), Fredrikstad (b) og KFUM Oslo (h) om det skal bli 26 seirer og ny rekord i divisjonen. Brann har allerede slått Bodø/Glimts målrekord på 83. Bergenslaget har satt 85 baller i mål.

(©NTB)

Flere nyheter: