Menu
Mjøndalen påførte Brann sitt første tap for sesongen lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB

Første tap for Brann i 1. divisjon – Mjøndalen vant 3-1

Brann gikk på sitt første tap denne sesongen da Mjøndalen vant 3-1 på hjemmebane i 1. divisjon. Bergenserne har fortsatt tid til å jakte rekorder.

Av NTB | 08.10.2022 18:10:55

Sport: Kristian Lien sørget for hjemmejubel og Brann-skuffelse i Mjøndalen lørdag. Han kom fri rett utenfor 16-meteren, dro med seg ballen inn i feltet og avsluttet sikkert forbi Brann-keeper Mathias Dyngeland. På overtid fastsatte Erik Stavås Skistad resultatet på en kontring.

Før det hadde Meinhard Olsen sendt vertene i ledelsen, mens Svenn Crone utlignet med en perle like etter hvilen.

Aalesund har poengrekorden i 1. divisjon. Den ble satt i 2019 og lyder på 79 poeng med 25 seirer, fire uavgjort og ett tap. Brann står med 72 poeng etter 23 triumfer, tre uavgjort og ett tap. Aldri har noen gått ubeseiret gjennom en sesong i 1. divisjon.

Brann må vinne alle kampene mot Skeid (h), Fredrikstad (b) og KFUM Oslo (h) om det skal bli 26 seirer og ny rekord i divisjonen. Brann har allerede slått Bodø/Glimts målrekord på 83. Bergenslaget har satt 85 baller i mål.

Seieren gjør at Mjøndalen er poenget bak Kongsvinger på den siste kvalifiseringsplassen til opprykk. Både Kongsvinger og Ranheim (7.-plass) har 40 poeng med én kamp mindre spilt enn Mjøndalen.

MIF møter Bryne på bortebane neste kamp.

(©NTB)

Flere nyheter: