Menu
Det ble Storhamar-jubel da semifinaleserien mot Stjernen kom i gang torsdag. Her fra en tidligere kamp. Foto: Javad Parsa / NTB

Første stikk til Storhamar – skjøt Hanneborg ut av Stjernen-målet

Stjernen tok ledelsen to ganger da NM-semifinalen mot Storhamar omsider kom i gang, men hjemmelaget kunne juble for 5-2-seier etter å ha herjet i midtperioden.

Av NTB | 31.03.2022 21:19:39

Sport: Josh Nicholls er brennhet og la på til seks sluttspillmål ved å gjøre både 2-2 og 3-2. Stjernen-keeper Jørgen Haneborg var uheldig med plasseringen ved flere av baklengsmålene, og da også Mikael Zettergren ble tomålsscorer ved å sette 4-2-målet ble keeperen plukket ut til fordel for Preben Arntsen.

Bare 46 sekunder etter ledermålet førte Zettergren pucken på en kontring og skjøt fra spiss vinkel. Den smatt inn i lengste hjørne, og Hanneborg måtte gi seg selv om kampen bare var halvspilt.

Arntsen rakk bare å redde ett skudd før Isak Hansen økte til 5-2 på pasning fra Nicholls. Sistnevnte fikk tak i pucken i rundvantet og vippet den ut til Hansen, som sendte den i mål og punkterte kampen.

– Vi gjorde en god 2. periode etter en litt slurvete start. Vi jobber hardt og følger gameplanen, sa Hansen til TV 2.

Stjernen kom best i gang, og Stian Hansen og Håkon Stormli scoret hvert sitt ledermål i den første perioden. Storhamar utlignet henholdsvis 1.43 og 1.17 minutter senere ved Zettergren og Nicholls.

– Vi må justere oss til måten Stjernen spiller. De er et overgangslag, og vi må få fart på skøytene og få publikum med oss, sa Nichols til TV 2 i pausen.

Foran 4726 tilskuere ble det jubel i midtperioden med 12-3 i skudd og 3-0 i mål.

– Vi skapte sjanser i begynnelsen, men 2. periode var for dårlig, mente Stjernen-trener Lasse Fjeldstad.

Den siste perioden ble en transportetappe mot 1-0-ledelse i best av sju kamper. Stjernen har hjemmebane i de to neste kampene, som spilles lørdag og mandag.

Semifinaleserien startet to dager forsinket etter at et hull i isen stoppet det som skulle vært åpningskampen i Fredrikstad tirsdag.

– Det tok litt tid å komme i gang, men vi gjorde det. Vi hadde også noen bra redninger fra Evan Buitenhuis, sa trener Anders Gjøse til TV 2.

(©NTB)