Menu
Bodø/Glimt møter enten Dinamo Zagreb eller Ludogorets i avgjørende kvalifiseringsrunde, men først neste uke blir det klart hvem av dem det blir og hvilken europacupturnering det skal spilles om innpass i. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Første stikk til Dinamo Zagreb – Glimt neste?

Dinamo Zagreb vant 2-1 borte mot Ludogorets i første kamp mellom lagene som spiller om å bli Bodø/Glimts neste motstander i europacupkvalifiseringen.

Av NTB | 02.08.2022 22:01:01

Sport: Dersom Glimt slår Zalgiris Vilnius over to kamper, blir vinneren av kampen mellom kroatene og bulgarerne motstander i siste runde i mesterligakvalifiseringen.

Om Glimt kommer til kort, blir taperen mellom Dinamo og Ludogorets motstander i avgjørende kamper om plass i europaligaens gruppespill. Taperen av den duellen kan trøste seg med gruppespill i conferenceligaen.

Mesterligaens gruppespill er den store gulroten, og Dinamo fikk en pangstart i kampen om å henge med i den dansen. Midtstopper Dino Peric scoret ledermålet etter fem minutters spill i Razgrad, og tre minutter senere sto det 0-2 etter et selvmål av hjemmekeeper Sergio Padt. Den andre Dinamo-stopperen, danske Rasmus Lauritsen, var nest sist på ballen.

Bernard Tekpetey skapte ny spenning da han reduserte halvveis i første omgang, men Dinamo sto imot Ludogorets-presset og tar med seg en ledelse til returkampen på hjemmebane.

Bodø/Glimt spiller hjemme mot Zalgiris onsdag. Det er tredje år på rad at laget fra Litauen er motstander i europeisk kvalifisering, og Glimt håper å ordne hattrick i avansement.

(©NTB)

Flere nyheter: