Menu
82 år gamle Brian Pinker ble den første i verden til å motta vaksinen til AstraZeneca og Oxford-universitetet mandag. Han mottok den av sykepleier Sam Foster ved Churchill-sykehuset i Oxford. Foto: Steve Parsons / Pool Photo via AP / NTB

Første Oxford-vaksine satt

En 82 år gammel britisk mann med nyresykdom ble den første til motta AstraZeneca og Oxford-universitets koronavaksine mandag.

Av NTB | 04.01.2021 17:38:07

Politikk: Den pensjonerte vaktmesteren Brian Pinker fra Oxford mottok vaksinen på Churchill-sykehuset i byen.

– Vaksinen betyr alt for meg. Jeg mener det er den eneste måten å komme noenlunde tilbake til det normale liv, sa han.

Sykepleier Sam Foster satte vaksinen ikledd smittevernutstyr.

– Han var fantastisk. Han var ivrig etter å komme i gang. Han nølte ikke, og han sa han ikke kjente noe som helst etter vaksinen. En flott pasient og en flott representant for denne vaksinen, sa Foster.

Oxford-vaksinen er langt billigere enn sine konkurrenter og er også lettere å oppbevare og transportere. At den nå er blitt tatt i bruk i Storbritannia, gir håp om å få fortgang i bekjempelsen av koronaviruset. Landet er blant de hardest rammede landene i verden med mer enn 75.000 dødsfall knyttet til viruset.

Søndag var det registrert 54.990 nye smittetilfeller, og antall innlagte på sykehus økte med mer enn 47 prosent forrige uke.

Mer enn 530.000 doser skal distribueres over hele landet i tillegg til vaksinene fra Pfizer og Biontech, som er blitt gitt siden tidlig i desember.

Statsminister Boris Johnson har sagt at titalls millioner personer vil være vaksinert innen mars, men at det inntil da må ventes enda strengere tiltak i landet.

(©NTB)

Flere nyheter: