Menu
Kristoffer Tokstad bommet den største muligheten i et sjanserikt, men målløst oppgjør i Drammen. Foto: Annika Byrde / NTB

Forspilte sjanser i målløst oppgjør mellom Strømsgodset og Odd

Både Strømsgodset og Odd hadde gode sjanser til å score, men eliteserieoppgjøret i Drammen lørdag endte 0-0.

Av NTB | 09.07.2022 20:01:09

Sport: Det er første gang Odd går av banen med poengdeling denne sesongen. I løpet av de 13 første kampene har laget fra Grenland enten vunnet eller tapt, og det kunne fort kommet et vinnermål til ett av lagene på «Gamle Gress» i Drammen.

– Vi klarer ikke å score. Det er kun derfor vi ikke vinner denne kampen, for vi er veldig gode egentlig. Vi leverer en god kamp selv om vi ikke vinner, men nå er det to kamper vi ikke har scoret mål på, så vi må få orden på det, sa Lars-Jørgen Salvesen til Discovery etter kampen.

Både vertene og gjestene forspilte både mange og store muligheter i løpet av kampen. Godset åpnet kampen best og kunne ledet allerede etter tre minutter, men Odd hadde også sine muligheter til å score før pause.

Etter hvilen fikk lagene hver sin kjempesjanse i løpet av det første kvarteret. Kristoffer Tokstad var nærmest nesten direkte etter pause, da han skjøt utenfor fra veldig kort hold.

– Jeg synes det er solid å holde nullen her. Det er noen som har sluppet inn mange mål mot Strømsgodset i år. Vi har vært ganske solide nå i det siste, så det var bra. Vi har et par sjanser til å vinne også, men er ikke skarpe nok, sa Odd-kaptein Steffen Hagen.

Neste helg spiller Strømsgodset borte mot Tromsø, mens Odd tar imot serieleder Lillestrøm hjemme i Skien. Odd kom til kampen mot Godset med sterke seire mot Vålerenga og Bodø/Glimt og får et tøft oppgjør neste helg.

– Det blir serielederen neste gang, så det kommer tøffe kamper, sa Hagen.

Godset styrte det meste den første halvtimen, men Odd hadde også sine muligheter før pause. Etter en snau halvtime fikk Josh Kitolano sjansen til å gi bortelaget ledelsen, men headingen i boksen der Kitolano sto helt alene, gikk utenfor.

Like etter kom en stor sjanse til hvert av lagene. Først ut var Strømsgodset etter 34 minutter, da Tokstad klinte ballen over fra god posisjon, og tre minutter senere avsluttet Odds venstreback Josef Baccay like utenfor på volley.

Etter en snau time sendte Odd-keeper Leopold Wahlstedt en fantastisk pasning i bakrom til Kitolano, som kom alene med Godset-keeper Viljar Myhra. Gustav Valsvik fikk slengt seg ned og delvis blokket skuddet til Kitolano som også gikk via hansken til Myhra og ut til corner.

Etter 77 minutter kunne Salvesen fort fått straffe. Spissen falt i boksen ved ett innlegg etter å ha blitt holdt i armen av Odd-kaptein Steffen Hagen. Dommer Daniel Higraff så ingen grunn til å peke på straffemerket.

Noen minutter senere var Odd misfornøyde med dommeren, da han blåste frispark framfor å gi Odd fordel og la spillet gå da bortelaget var på vei gjennom.

Uavgjort gjør at Godset blir værende på 5.-plass med 21 poeng etter 14 kamper. Odd har to poeng færre etter like mange kamper og ligger på 8.-plass.

Det ble action fra første spark på ballen i Drammen lørdag, der hjemmelaget kom raskest ut av startblokkene. Etter tre minutter sendte nesten Salvesen hjemmefansen til himmels, da han klinte til med en akrobatisk avslutning som suste like over tverrligger.

Det burde kommet et mål etter alle sjansene i første omgang, men ingen av mulighetene var i nærheten av å være like stor som sjansen til Tokstad et snaut minutt ut i 2. omgang. Johan Hove sendte ballen inn i boksen, der Tokstad kom alene på to meters hold på bakre stolpe, men avslutningen gikk i nettveggen.

(©NTB)

Flere nyheter: