reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Da skolene stengte i midten av mars, var det for mange i praksis starten på en ekstra lang sommerferie. Nå tar en forsker til orde for å ta igjen noe av det tapte ved å kutte i skoleferien. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix

Forsker vil kutte i ferien og sende barna på sommerskole

Koronastengingen kan ha ført til økte ulikheter på grunnskolen. Nå vil forsker Robin Ulriksen ta to uker av ferien og ha elevene på sommerskole.

Av NTB | 06.05.2020 09:17:45

Sosiale forhold: – Det å gå rett ut i en sommerferie nå, kan for enkelte være en ekstra stor belastning, sier Ulriksen til NRK.

Han er forsker ved Statlig pedagogisk tjeneste (Statped) og er bekymret for situasjonen for de svakeste elevene.

En rundt to måneder lang periode med hjemmeundervisning har ikke vært like heldig for alle. Mens noen barn får god oppfølging hjemme, er det mange som mer eller mindre overlates til seg selv, framholder forskeren. Den lange skolestengingen kan ha ført til større ulikheter mellom skoleflinke og de faglig svakere elevene.

Ulriksen foreslår derfor å bruke to uker av i sommerferien til å sende grunnskoleelevene på sommerskole.

– Det kan hjelpe faglig svake elever og elever som i utgangspunktet har utfordringer. Det at elevene ikke har skole nå, gjør at en del andre utfordringer forsterkes, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: