Menu
Forsker Gunnveig Grødeland ved avdeling for immunologi og transfusjonsmedisin ved Universitetet i Oslo mener at koronaviruset ikke vil forsvinne, men at konsekvensene av pandemien er over for de fleste. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB

Forsker frykter ikke nye virusvarianter

Immunolog Gunnveig Grødeland frykter ikke nye koronavarianter. Viruset vil ikke forsvinne, men konsekvensene av pandemien er over for de fleste, mener hun.

Av NTB | 02.02.2022 20:35:53

Da regjeringen kom med lettelser tirsdag, advarte de samtidig om at nye virusvarianter kan stikke kjepper i hjulene for full gjenåpning. Samtidig er sannsynligheten liten for nye virusvarianter som er farlige for befolkningen, ifølge Grødeland.

– Det som er mest sannsynlig, er at vi får en videre utvikling av omikron og varianter som kanskje er mer effektive med å smitte oss, men som ikke vil være særlig farlige, sier Grødeland, som er forsker ved avdeling for immunologi og transfusjonsmedisin ved Universitetet i Oslo, til VG.

Hun forklarer at immunforsvaret i befolkningen vil gjøre oss bedre i stand til å møte en ny virusvariant.

– Sannsynligheten for at endringene i viruset er så store at de vil produsere helt nye varianter, er ikke kjempestore i en vaksinert befolkning. Viruset forsvinner ikke, men konsekvensene av pandemien er over for de fleste, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: