reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Flere steder i landet meldes det om støyende russ. I Bergen måtte et treff med åtte busser avbrytes, og i Oslo har politiet like mange russeoppdrag som vanlig. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Forsinket russetid preger nattetimene

Flere steder i landet meldes det om støyende russ. I Bergen måtte et treff med åtte busser avbrytes, melder Bergens Tidende.

Av NTB | 09.06.2020 13:18:59

Utdanning: – Det er registrert 135 russeoppdrag hos oss siden starten av juni. Fra 26. mai til 1. juni ble det registrert 12 oppdrag, begge tall med forbehold om at noe er feilregistrert eller blir omregistrert i ettertid, opplyser kommunikasjonsrådgiver Steinar Wulfsberg-Gamre i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

De aller fleste oppdragene dreier seg om støy og meldinger om forstyrrelse av nattero.

I Bergen holdt russen det gående langt ut i de små timer, noe som endte med at lovens lange arm måtte avslutte festen.

– Rundt klokken 1 fikk vi veldig mange henvendelser, spesielt i området Kokstad og Sandsli, sier operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Politiet sendte flere patruljer til stedet med ønske om å få russen til å skru ned lyden.

– Det endte med at vi måtte be dem avslutte festen. Da var det på tide, sier hun.

Det var ifølge politiet rundt åtte busser på stedet. Den siste kjørte av gårde ved 3-tiden om natten.

Politiet fikk også meldinger om russestøy på Herdla og i Tellnes næringspark på Sotra, mens det i Tvedestrand kom klager på høy musikk fra russ som hadde samlet seg ved Grenstøl.

I Oslo har flere russebusser de siste nettene har stilt seg opp ved operabygget i Bjørvika, hvor russen har tatt seg et bad.

(©NTB)

Flere nyheter: