Menu
Hvalrossen Freya slappet av i flere småbåter i Frognerkilen i forrige uke. Men hun har ikke forårsaket så mye skader på båtene som det man kanskje kan ha fått inntrykk av i mediene, sier forsikringsselskap. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Forsikringsselskap: Få skader etter Freya

Hvalrossen Freya har slappet av i en rekke småbåter den siste tiden, men det har ikke kommet inn mange skademeldinger, ifølge et forsikringsselskap.

Av NTB | 25.07.2022 13:10:45

Kuriosa og kjendiser: – Det er registrert få skader etter hvalrossen. Man kan ha fått inntrykk av at den har ødelagt veldig mye, men det er heldigvis ikke tilfelle. Men for de få som er rammet, er det selvfølgelig veldig kjedelig, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige.

I forrige uke slo Freya seg til ro i Frognerkilen i Oslo, hvor hun fra dag til dag klatret opp i flere småbåter for å hvile. Hvalrossen har jaktet mat, men bruker mesteparten av døgnet på hvile og fordøying av mat.

Rysstad sier at de fleste båteiere har kaskoforsikring, og de får dermed dekket skadene som Freya har forårsaket. Skader på båt kan generelt utgjøre alt fra noen tusenlapper til millionerstatninger, sier Rysstad.

– Men det viktigste av alt er at ingen personer er blitt skadd, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: