Menu
Nå kommer den første snøen til de nordvestlige fjelltraktene i Sør-Norge. Tryg Forsikring ber bilister som skal i høyden om å få på vinterdekkene. Foto: Berit Roald / NTB

Forsikringsselskap: Få på vinterdekkene!

Nå kommer den første snøen til fjelltraktene i Sør-Norge. Tryg Forsikring ber bilister som skal opp i høyden, om å få på vinterdekkene.

Av NTB | 16.09.2022 08:20:49

Ulykker og naturkatastrofer: Skal du kjøre bil på Strynefjellet, Sognefjellet, Dovrefjell eller i fjellområdene i Møre og Romsdal fredag eller lørdag er det bare å få på vinterdekkene med en gang. Det sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

– Det første snøfallet pleier alltid å føre til ekstra mange ulykker og bilskader da de fleste er uforberedt på vinterføre, sier Brandeggen i en pressemelding.

– Havner du i en trafikkulykke og ikke har skodd deg etter forholdene, kan du i tillegg til straff fra politiet risikere at forsikringsselskapet avkorter eller i verste fall ikke utbetaler noe erstatning til deg. Spinner du rundt på vinterføre på sommerdekk risikerer du i verste fall å skade personer også, sier Brandeggen.

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for snøfall fredag ettermiddag og natt til lørdag, men det kan komme snø tidligere fredag også.

(©NTB)

Flere nyheter: