Menu
Emil Forsberg feirer sammen med Marcel Halstenberg etter å ha nikket RB Leipzig til cupfinale på overtid i semifinalen mot Union Berlin. Foto: Michael Sohn, AP / NTB

Forsberg nikket Leipzig til cupfinale på overtid

Union Berlin ledet lenge, men innbytter Emil Forsberg nikket RB Leipzig til cupfinale mot Freiburg med 2-1-målet på overtid.

Av NTB | 20.04.2022 23:04:33

Sport: Julian Ryerson måtte fra Union-benken se finaledrømmen ryke. Union Berlin håpet å få spille finale for et fullsatt Olympiastadion i egen by, men greide ikke å stå mot Leipzig-presset mot slutten.

RB Leipzig er finaleklar for tredje gang på fire år. Det ble 0-3-tap for Bayern München i 2019 og 1-4 for Borussia Dortmund i fjor, men 21. mai håper klubben å ta sin første cuptittel. Leipzig er nå ubeseiret i 15 kamper i ulike turneringer (11-4-0).

Union henrykket sine tilhengere med et flott ledermål i det 25. minutt. Christopher Trimmel ble spilt fram på høyresiden og slo et flott innlegg inn bak forsvaret. Sheraldo Becker møtte ballen utenfor kanten av femmeteren og scoret sikkert.

Rett før hadde Union misbrukt en stor sjanse til å doble ledelsen, da Becker hæltrikset med seg ballen forbi en motspiller og slo den over til Taiwo Awoniyi, som ved lengste stolpe kom akkurat for sent til å sette den i tomt mål.

Union-trener Urs Fischer gjorde to endringer i laget som i helgen slo Eintracht Frankfurt 2-0, og Julian Ryerson var en av de to som måtte sette seg på benken. Han kom aldri innpå.

Utligningen kom etter en time, da Christopher Nkunku ble felt av Paul Jaeckel og André Silva satte straffesparket sikkert i mål. Nkunku så ut til å kaste seg før Jaeckel traff beinet hans. Derfor nølte dommer Felix Brych, men en tur til VAR-monitoren levnet ingen tvil.

Det gikk mot ekstraomganger, men med flere offensive bytter jaget Leipzig et vinnermål mot slutten og fikk et etter to av tre tilleggsminutter. Først reddet Timo Baumgartl et skudd fra Angelino på streken, men ballen ble slått inn igjen, og Forsberg nikket den i krysset. Andras Schäfer ble knust i luftduell på innlegget fra Benjamin Heinrichs.

(©NTB)

Flere nyheter: