Menu
Moldes veteranstopper Vegard Forren. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Forren brukte penger fra Molde-spillernes botkasse til å dekke spillegjeld – kan bli sagt opp

Molde vurderer å si opp kontrakten til sin mangeårige forsvarsprofil Vegard Forren (32). Mandag var partene i møte, melder flere medier.

Av NTB | 25.05.2020 19:03:04

Sport: Ifølge TV 2 var møtet relatert til at Forren sliter med spillavhengighet. Han innrømmer selv overfor kanalen at han har et gamblingproblem.

– Det har vært en utfordring fra jeg begynte å tjene penger. Det har vært en sykdom, som har vært vanskelig å innrømme for seg selv, sier 32-åringen.

Overfor Romsdals Budstikke erkjenner Forren at han har forsynt seg av MFK-spillernes botkasse for å dekke spillegjeld, og at han ikke har klart å betale tilbake alt.

Ifølge lokalavisen er det årsaken til at Molde vurderer å si opp midtstopperen.

– I botkassa samler vi penger gjennom året hvis vi bryter interne regler som alle spillerne er enige om. De to siste årene har jeg vært botsjef og styrt kontoen. Vi har gitt noe til veldedighet og brukt mesteparten av pengene på felles turer. I tillegg har jeg gjort en del uttak som korttidslån til meg selv for å gjøre opp gjeld til kompiser, forklarer Forren.

Kontrakten hans strekker seg i utgangspunktet ut 2021-sesongen.

Forren forklarer at han har hatt gamblingproblemer i 10-15 år. I februar følte han at situasjonen ble uutholdelig, og han tok kontakt med klubben for å forklare situasjonen. Senere beklaget han overfor de andre spillerne og forklarte sin versjon av saken.

– Jeg skjønte at jeg måtte legge meg flat og være 100 prosent ærlig. Jeg har gjort mye dumt og rart opp gjennom, men jeg skulle aldri ha tatt ut de pengene. Det må jeg bare beklage overfor alle. Jeg har en sykdom og en avhengighet som har ødelagt mye for meg og de rundt meg, sier han til RB.

Nilsen mer enn antyder at saken kan havne i rettsapparatet dersom Molde terminerer Forrens kontrakt. Ifølge advokaten skal Molde ta stilling til hva som skal skje med midtstopperens arbeidsforhold.

– Vi har fått beskjed om at klubben vil komme tilbake med sin endelige beslutning om kort tid, sier Nilsen til RB.

Forren har spilt mer enn ti år i klubben og vært en av lagets viktigste spillere.

Han står med 287 kamper for Molde siden 2007 og har scoret elleve mål. 32-åringen har også vært innom Southampton (2013) og Brighton (2017).

Eurosport og RB var tidlig ute med å melde om møtevirksomheten mellom Molde og Forren mandag ettermiddag. Da ble det opplyst at det var disiplinære årsaker av utenomsportslig karakter som gjør at Molde-ledelsen vurderer Forrens framtid i klubben.

Med seg på mandagens møte hadde Forren sin advokat Odd Arne Nilsen. Han bekrefter overfor VG at forsvarsspilleren arbeidsforhold ble diskutert.

(©NTB)

Flere nyheter: