Menu
Marius Lindvik fronter den norske troppen som skal hoppe for seier i japanske Sapporo i helgen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Fornyet tillit til hopperne i Japan

Alexander Stöckl reiser med de samme seks hopperne til Sapporo i Japan som gjorde sakene sine godt i Zakopane forrige helg.

Av NTB | 29.01.2020 09:15:47

Sport: – Robin Pedersen kom tilbake sist helg og tok seg til finaleomgangen i Zakopane, og derfor får han fortsette med oss til Japan. Andreas Buskum har høyere potensial enn han klarte å vise i helgen. Han får en ny sjanse i Sapporo, sier Stöckl.

Norge ble nummer to i lagkonkurransen i Zakopane, mens Marius Lindvik ble beste nordmann med sjetteplass søndag. Nå skal de reise langt før de kommer seg til Japan.

– Det blir en lang tur, men alle gleder seg til å dra til Japan. Vi trives i denne bakken og jobber med å få ro og stabilitet inn i troppen, sier Stöckl.

Det avvikles to renn i Sapporo til helgen, begge individuelle konkurranser.

– Enkelte hopp har vært veldig lovende i det siste fra flere av utøverne, så nå er tiden inne for å vise det aller beste og klare en pallplassering, sier landslagssjefen.

Ingen endringer i troppen betyr også at Anders Håre fortsetter å hoppe på nivå to, i COC.

– Anders leverte to gode konkurranser i Japan. Dersom han fortsetter sånn i Planica, er det nok ikke lenge før han er på øverste nivå igjen, sier trener for Toppidrettssatsingen, Andreas Vilberg.

Disse er tatt ut til helgens renn i Sapporo: Andreas Buskum (Lensbygda), Johann Forfang (Tromsø SK), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Robin Pedersen (Stålkameratene) og Daniel-André Tande (Kongsberg).

(©NTB)

Flere nyheter: