Menu
Foto: Marius Helge Larsen / NTB

Fornybar Norge slår alarm om kraftmangel

Leder for Fornybar Norge, Åslaug Haga, frykter kraftmangel om ikke regjeringen åpner opp for nye løsninger og sier ja til fornybar energi.

Av NTB | 29.12.2022 16:05:28

Økonomi og næringsliv: – Konsesjonstørken må ta slutt, ellers ender vi opp med kraftmangel. Vi trenger mye mer fornybar energi og både sol, vind og vann må bidra.

Det sier Åslaug Haga, leder for Fornybar Norge, i en pressemelding.

Ifølge organisasjonen har det vært en drastisk nedgang i tillatelser gitt til produksjon av fornybar energi i Norge de siste årene, skriver Europower.

– Med mindre utviklingen snus, vil det bety høye priser for både vanlige folk og næringslivet. Viktige klimatiltak og nye industrietableringer ryker trolig, og i verste fall vil eksisterende arbeidsplasser og inntekter gå tapt, sier Haga.

Hun mener derimot at det finnes et svar på utfordringene.

– Heldigvis finnes løsningene. Teknologiene er på plass og vi har ressurser i form av vann, vind og sol til å øke produksjonen. Det kan til og med gjøres uten subsider. Men myndighetene må legge til rette for det, både gjennom et riktig utformet skattesystem, et bedre kraftnett og politisk vilje til å gi nye konsesjoner.

(©NTB)

Flere nyheter: