Menu
Anna Odine Strøm er best av de norske med sin annenplass i kvinnehoppuken i Østerrike og Slovenia. Foto: Geir Olsen / NTB

Formsterk Strøm med kjempestart i Villach – sender beskjed til konkurrentene

Anna Odine Strøm ble nummer to i verdenscuprennet i hopp i Villach onsdag etter to «akseptable» hopp. Altaværingen sier hun har mer inne.

Av NTB | 28.12.2022 16:55:38

Sport: Østerrikske Eva Pinkelnig vant på hjemmebane. Hun hadde 9,5 poeng til gode på Strøm etter to hopp. Annenplassen gir samtidig den norske jenta en kjempestart på den fire renn lange hopptouren i Østerrike og Slovenia.

– Det er veldig gøy og hyggelig å få til gode resultater, men jeg må bare prøve å holde beina på jorda og fortsette prosessen jeg er inne i, sa Anna Odine Strøm til NTB etter rennet.

Hun er videre tydelig på at hoppene som ga annenplass torsdag ikke representerer hennes eget toppnivå. Det er mer å gå på, hvilket i så fall burde være dårlig nytt for konkurrentene.

– Hoppene mine var helt greie. Jeg klarte å gjøre det jeg skulle, men det var ikke ordentlig gode hopp. Jeg har mer å jobbe med, sa Strøm.

– Hvor mye mer har du inne?

– Det vet jeg ikke, men jeg vet at det fortsatt er jobb som skal gjøres.

Anna Odine Strøm svevde ned til pene 93,5 meter i sitt første hopp og hadde bare poenget opp til Pinkelnig. I finalen fikk hun opp 92,5 meter og endte på 248,4 poeng.

Starten på touren i Mellom-Europa kunne knapt vært bedre.

– Det er kjempegledelig og veldig gøy, men jeg må bare ta renn for renn og hopp for hopp. Så tar jeg de gode resultatene som de kommer, smilte Strøm.

– Dette viser at du har gjort mye riktig inn mot denne sesongen?

– Absolutt. Det er veldig fint med positive svar og gode indikasjoner. Det gir selvtillit og trygghet, sa Strøm.

Pallplassen var hennes fjerde verdenscupen så langt i karrieren. Seieren mangler fortsatt.

Thea Minyan Bjørseth landet på 88 meter i første omgang. Hun klarte bare å legge på en halv meter i den andre, og med 229,9 poeng ble det en plass opp i finalen til 15.-plassen.

Silje Opseth skuffet med 88,5 meter i første omgang og vant sin duell etter at tyske Agnes Reisch fikk notert fall. I finalen slo Holeværingen-hopperen av fem meter, og med 216,2 poeng falt hun ned til 22.-plass.

Ingvild Synnøve Midtskogen landet på 69 meter og ble slått ut etter første omgang. Det gjorde også Kjersti Græsli.

Kvinnenes minitour består av fire renn og avsluttes i slovenske Ljubno 1. januar.

Det ble hoppet i en bakke med bakkestørrelse 98 meter onsdag. Pinkelnig, som også var best i kvalifiseringen, hoppet fra en avsats lavere fart enn sine konkurrenter i førsteomgangen. Da landet hun på 91 meter. I finaleomgangen la hun på 4,5 meter og tok en klar seier.

Nora Midtsundstad gjorde også en meget solid figur i onsdagens renn. Hun fikk notert 91 meter i første omgang, og med sin 12.-plass var hun nest beste norske hopper foran finalen. Der slo hun av en meter, og med 231,5 poeng endte hun på en sterk delt 13.-plass.

(©NTB)