Menu
Formel 2-fører Dennis Hauger kjører i helgen i ikoniske omgivelser i Monaco. Foto: Lise Åserud / NTB

Formel 2: Hauger avanserer etter rivalenes regelbrudd

Dennis Hauger hopper to plasser opp i Formel 2-kvalifiseringen som følge av at Liam Lawson og Ayumu Iwasa begikk regelbrudd da Felipe Drugovich krasjet.

Av NTB | 27.05.2022 18:46:58

Sport: Det bekrefter Det internasjonale bilsportforbundet (Fia).

Hauger ble opprinnelig nummer elleve, men blir flyttet to plasser opp som følge av straffene mot Lawson (New Zealand) og Iwasa (Japan). To hakk opp vil gjøre at han starter lørdagens sprintløp fra nest best startspor og som nummer ni i hovedløpet lørdag.

F2-reglene tilsier at rekkefølgen på start i sprintløpet snus på hodet for de ti beste i kvaliken. Søndag starter bilene etter plasseringen de fikk fredag.

Lawson får fem plasser straff som følge av regelbruddet, mens Iwasa blir flyttet ned ti plasser.

Drugovich gikk i barrieren helt på tampen av sin siste runde da det kun gjensto sekunder av kvalifiseringen til Monacos Grand Prix.

– Jeg kjørte forbi med masse plass mellom oss. Jeg så ham nesten ikke før det var for sent, sa 20-åringen.

Episoden førte til to gule flagg, og Aurskog-gutten Hauger fulgte regelverket og bremset ned farten.

I etterkant ble det klart at de to var under etterforskning for det, og nå er det klart at de begge deplasseres og havner bak Hauger i totalen etter kvalifiseringen.

Mye har gått galt for Hauger i sesongstarten. Han har hatt uflaks i en rekke løp, og sist helg ble det kun en 13.-plass i hovedløpet i Barcelona.

Etterpå var Lawson klar på at han ikke tok for mye risiko med å kjøre fort forbi en stillestående Drugovich.

Førerne skal slippe på gassen for å overholde sikkerheten på banen i slike situasjoner. Det gjorde ikke Lawson og Iwasa, som begge satte bestetider på siste runde etter Drugovich’ uhell.

(©NTB)

Flere nyheter: