Menu
Sebastian Vettel gratulerte Esteban Ocon med seieren i Ungarn. Senere ble tyskeren diskvalifisert. Foto: Florion Goga / Pool via AP / NTB

Formel 1: Vettel-anke avvist – fratas 2.-plassen i Ungarn

Aston Martin-laget nådde ikke fram med sin anke i saken der Sebastian Vettel ble diskvalifisert etter å ha kjørt inn til 2.-plass i Ungarns Grand Prix.

Av NTB | 09.08.2021 20:51:57

Sport: Vettel jublet over å ha kommet på seierspallen i VM-runden i starten av august, men kort etter løpet ble situasjonen snudd på hodet for tyskeren.

Banefunksjonærene målte bare 0,3 liter gjenværende drivstoff på tanken til Vettel, mens kravet er 1 liter. Dermed ble han diskvalifisert.

Aston Martin hevdet at det var en feil med utstyret som brukes til å hente ut bensinen som førte til den lave målingen, men Vettels lag fikk ikke medhold hos Det internasjonale motorsportforbundet (FIA).

FIA har avvist en ny gjennomgang av saken og skriver blant annet at Aston Martin måtte ha lagt fram bevis for at det var over en liter bensin igjen på Vettels tank, og at årsaken til at drivstoffkravet ikke ble oppfylt, er irrelevant.

Som en konsekvens av Vettel-diskvalifiseringen rykket Mercedes-stjernen Lewis Hamilton opp til 2.-plass i Ungarn-løpet. Dermed har han åtte poengs forsprang på Red Bulls Max Verstappen i VM-sammendraget.

(©NTB)