reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Det blir ikke VM-løp på Silverstone i sommer om britiske myndigheter ikke gjør unntak fra sine varslede karanteneregler, sier en Formel 1- talsmann. Foto: Matthew Childs, Pool via AP / NTB scanpix

Formel 1: Storbritannias GP «umulig» uten karantenefritak

Formel 1-arrangøren håper å avvikle to VM-runder på Silverstone-banen i sommer, men bare om britiske myndigheter gjør unntak fra karantenereglene.

Av NTB | 19.05.2020 18:17:45

Sport: Myndighetene i landet har varslet at de snart vil innføre to ukers karantene for alle som ankommer fra utlandet. Formel 1 håper på unntak for førere og støtteapparat og gjør det klart at Storbritannias Grand Prix ikke kan gjennomføres om det ikke innvilges.

– 14 dagers karantene for reisende fra andre land vil gjøre det umulig å kjøre VM-løp i Storbritannia i år. I tillegg vil det påvirke titusenvis av arbeidere knyttet til Formel 1-lagene, sier en talsmann for verdens mest prestisjetunge bilsportserie til BBC.

Koronaviruspandemien har sørget for at Formel 1-sesongen ennå ikke har kommet i gang, men det var håp om å kickstarte den med to løp hver i Østerrike og Storbritannia i juli. Nå er planen om løp på Silverstone i alvorlig fare.

En talsperson for idrettsdepartementet sier til BBC at det ikke er fattet beslutning om unntak fra karantenepålegget.

– Planen er å reise til Storbritannia med charterfly forbeholdt Formel 1-lagene, og med testregimet ville en karantene være helt unødvendig, sier Formel 1-talsmannen.

– Dersom eliteidrett skal tilbake på TV, må det gjøres unntak.

Deretter skal det etter planen gjennomføres løp andre steder i Europa, før man flytter til andre kontinenter. Det er håp om å avvikle omkring 16 løp med avslutning i Abu Dhabi i midten av desember.

Uefa venter også i spenning på om britiske myndigheter vil gjøre unntak fra karantenepålegget. Ellers vil det bli vanskelig å fullføre mesterligaen og europaligaen med hjemme- og bortekamper.

Formel 1 har laget en omfattende smittevernprotokoll for å sørge for at løpene, som skal gå uten publikum, kan gjennomføres på en trygg måte. Lagene skal bo på ulike hoteller, kjøres til banen i hver sin buss og holdes atskilt på banen. Alle involverte skal testes før de reiser og annenhver dag i forbindelse med løpene.

Sesongens 10 første Formel 1-løp er avlyst eller utsatt. Håpet er å komme i gang med løp i Østerrike 5. og 12. juli, men de to løpene i Storbritannia er nå i fare for å ryke. Et alternativ kan være å flytte dem til Hockenheim i Tyskland.

(©NTB)

Flere nyheter: