Menu
Nyck De Vries fikk sjansen i Italias Grand Prix tidligere denne sesongen. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB

Formel 1-signeringer bekreftet – de Vries klar for AlphaTauri

Den talentfulle nederlenderen Nyck de Vries er klar for Formel 1-kjøring i 2023. Han erstatter Alpine-klare Pierre Gasly i AlphaTauri.

Av NTB | 08.10.2022 09:00:59

Sport: 27 år gamle de Vries imponerte i sin Formel 1-debut da han steppet inn for Alex Albon under Italias Grand Prix tidligere i år. Niendeplass ble fasiten.

De Vries har vunnet både Formel E og Formel 2 tidligere i karrieren. Nå får nederlenderen belønningen han har ventet på lang tid.

– Jeg er ekstremt begeistret for å bli del av Scuderia AlphaTauri i 2023, sier 27-åringen i en uttalelse.

– Jeg vil takke både Red Bull og teamet for å ha gitt meg muligheten til å kjøre i Formel 1. Etter Formel 2 tok jeg en litt annen vei innen motorsporten, men Formel 1 har alltid vært drømmen min, og jeg er takknemlig for å kunne oppfylle den, fortsetter han.

De Vries erstatter Pierre Gasly, som lørdag ble bekreftet klar for Alpine etter fem og et halvt år i AlphaTauri.

Franske Gasly skal dermed utgjøre Alpine-teamet sammen med landsmannen Esteban Ocon neste sesong. Fernando Alonso bytter til Aston Martin.

– Jeg er glad for å bli del av Alpine-familien og begynne på dette nye kapittelet i min Formel 1-karriere, sier Gasly, som har signert en flerårig avtale med Alpine.

– Å kjøre for et lag som har franske røtter er noe helt spesielt. Jeg kjenner styrkene til Alpine, i og med at har kjørt mot dem de siste par årene, og det er klart at deres fremgang og ambisjoner er veldig imponerende, fortsetter han.

Bekreftelsen på signeringene kom i forkant av kvalifiseringen til Japans Grand Prix lørdag. Max Verstappen kan bli verdensmester på Suzuka-banen denne helgen.

(©NTB)