Menu
Guanyu Zhous bil endt på hodet bortover asfalten på Silverstone. Foto: Frank Augstein/ AP / NTB

Formel 1-løpet på Silverstone stoppet: Zhous bil havnet opp ned etter stygg krasj

Storbritannias Grand Prix i Formel 1 fikk en dramatisk start da flere førere krasjet i første sving. Zhou Guanyus bil endte på hodet bortover asfalten.

Av NTB | 01.07.2022 16:46:08

Sport: George Russel, Alex Albon, Esteban Ocon, Yūki Tsunoda og Zhou ble alle rammet av krasjen på Silverstone. Tsunoda kunne kjøre videre med en ødelagt frontvinge, men de andre bilene ble stående stille.

Formel 1-løpet ble umiddelbart stoppet med det røde flagget. Alle førerne måtte tilbake i depotet.

Det tok en stund før det ble sendt repriser av at Zhou gled bortover grusen opp ned. TV-bildene viste at Russell hoppet ut av egen bil og løp bort mot Zhou.

– Det var en skummel krasj, som vi aldri ønsker å se. Jeg ble truffet bakfra og smalt inn i Zhou, og da var det «game over». Jeg løp bort til ham for å se om det gikk bra. Jeg er glad for å høre at det gikk greit, sier Russell til Viaplay.

Alfa Romeo har opplyst at det etter forholdene står bra til med Zhou. Kineseren ble fraktet ut av banen i ambulanse.

Laget meldte på Twitter at han er ved bevissthet og var til medisinsk sjekk, før de senere informerte lagkameraten, Valtteri Bottas over teamradioen, at Zhous medisinske test gikk bra.

Albon ble også sendt til legeundersøkelse, melder Formel 1.

Bilen til Ocon er nå i depotet i håp om å få den reparert før løpet starter igjen, mens Russels bil ble løftet opp på en kranbil.

Under rødflagget tok også noen demonstranter seg inn på banen. Det viser bilder publisert på Twitter.

Det internasjonale bilforbundet (FIA) opplyser at løpet fortsetter 16.56.

(©NTB)