Menu
Oscar Piastri skal kjøre Alpine-bilen neste sesong. Foto: Darko Bandic / AP / NTB

Formel 1-kaos: Oscar Piastri benekter at han er klar for Alpine

Formel 1-laget Alpine offentliggjorde tirsdag at de har signert Oscar Piastri foran neste år. Piastri benekter det og sier at han ikke skal kjøre for Alpine.

Av NTB | 02.08.2022 20:30:40

Sport: Det skriver han på Twitter.

– Jeg forstår at Alpine F1 sent i ettermiddag har lagt ut en pressemelding om at jeg kjører for dem neste år. Dette er feil. Jeg har ikke signert kontrakt med Alpine for 2023 og skal ikke kjøre for dem neste år, skriver Piastri.

Meldingen kommer etter at Alpine på sin Twitter-konto offentliggjorde at unggutten blir lagets nye fører når Fernando Alonso forsvinner til Aston Martin.

Piastri har vært en del av Alpines juniorprogram siden 2020 og er i årets Formel 1-sesong reserve for både Alpine og McLaren. Ifølge The Race mener McLaren å ha rett på Piastri neste år.

I løpet av sesongen har han testet F1-biler på forskjellige baner rundt om i verden, og det var ventet at han skulle få debutere som Formel 1-fører under treningen til Frankrikes Grand Prix. Det ble imidlertid utsatt.

21-åringen debuterte i Formel 2 forrige sesong og vant sammenlagt i første forsøk. Han samlet elleve pallplasser, hvorav seks var seirer.

Han vant også Formel 3-sammendraget året før.

(©NTB)

Flere nyheter: