reklame for smiaa
Menu
Lewis Hamilton starter først i rekka i søndagens Grand Prix-løp i Russland. Foto: Jurij Kotsjetkov / AP / NTB

Formel 1: Hamilton best i «fryktelig» kvalifisering

Mercedes-fører Lewis Hamilton var raskest under kvalifiseringen til Russlands Grand Prix i Sotsji. Briten har dermed beste startspor i søndagens Formel 1-løp.

Av NTB | 26.09.2020 18:37:59

Sport: Hamilton er vant med å starte i «pole position», men han måtte jobbe hardt for posisjonen i lørdagens kvalifisering. Noen minutter før slutt i 2. kvalifiseringsomgang krasjet Sebastian Vettel i sin Ferrari, og det røde flagget kom ut. Da hadde ikke Hamilton notert en ordentlig runde og hadde bare 15. beste tid.

Med noen sekunders margin klarte Mercedes-føreren å kjøre en runde som var god nok til å sikre plass i den tredje og avgjørende kvalifiseringsomgangen. Der ble han klokket inn på 1.31,304 rundt den 5,848 kilometer lange banen i Sotsji, noe som også er banerekord.

– Dette var fryktelig, en av de verste kvalifiseringer jeg har vært med på. Jeg hadde hjertet i halsen hele tiden, kommenterte Hamilton.

Max Verstappen i Red Bull ble nummer to, 0,563 sekunder bak, og splitter dermed Mercedes-førerne Hamilton og Valtteri Bottas på de tre første plassene.

Søndag jager Hamilton sin femte seier på banen i Sotsji. Lykkes han, tangerer han Michael Schumachers rekord på 91 seirer i Formel 1. Briten ligger også an til å tangere Schumachers rekord ved å ta sin sjuende VM-tittel i løpet av høsten.

(©NTB)

Flere nyheter: