reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Sergio Pérez har testet positivt for koronaviruset og må dermed stå over helgens Formel 1-løp på Silverstone-banen. Foto: FIA / AP / NTB scanpix

Formel 1-fører i karantene etter positiv koronatest

Mexicaneren Sergio Pérez er den første i Formel 1-sirkuset som har testet positivt for koronaviruset og må dermed stå over helgens løp i Silverstone.

Av NTB | 31.07.2020 11:03:03

Sport: Mexicanske Perez hadde isolert seg allerede før han fikk den positive koronatesten torsdag. Nå må også alle som har vært i kontakt med 30-åringen, gå i karantene.

– Denne prosedyren fører til at hendelsen ikke vil føre til noen større konsekvenser for helgens løp, skriver Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) i en pressemelding.

Ifølge Perez’ lag Racing Point er han i god form, ved godt humør og uten symptomer. Perez fikk viruset etter å ha vært hjemme i Mexico for å besøke sin mor, som har vært i en større ulykke.

Søndag kjøres det tradisjonsrike Storbritannias Grand Prix på Silverstone-banen som sesongens fjerde løp. Her kjøres også sesongs femte løp neste helg. Det er usikkert om Perez’ vil være klar til den tid.

Erstateren Nico Hülkenberg kjørte fast i formel 1 mellom 2012 og 2019, men fikk ikke fornyet kontrakt med Renault etter fjorårssesongen.

(©NTB)

Flere nyheter: