Menu
Mekanikerne jobbet med bilen til Charles Leclerc i pit lane foran lørdagens kvalifisering i Melbourne. Foto: Simon Baker / AP / NTB.

Formel 1: Ferraris Leclerc vant kvalifiseringen i Melbourne

Charles Leclerc (Ferrari) og Max Verstappen (Red Bull) stiller i de to beste startsporene under søndagens VM-runde i formel 1 i Melbourne.

Av NTB | 09.04.2022 09:49:42

Sport: Verstappen virket å ha det hele under kontroll, men i den siste runden var Leclerc bestemann og han tok sin 11. Pole Position i karrieren. Han var 0,286 sekunder raskere enn Verstappen.

Leclerc vant årets første VM-runde i Bahrain. I den neste i Saudi-Arabia var Verstappen den beste. I Melbourne ser det ut til å bli en ny duell mellom de to.

I tredje beste startposisjon finner vi Serio Perez (Red Bull). Bak der følger Lando Norris (McLaren) og Lewis Hamilton (Mercedes).

Hamilton sliter fortsatt med bilen, og ser foreløpig ut til ikke å ha noen sjanse til å kjempe mot de beste.

Aston Martins Sebastian Vettel sesongdebuterte etter koronasykdom, men ble bare nummer 18 i lørdagens kvalifisering. Han krasjet i den siste kvalifiseringsrunden og er ute av søndagens løp. Heller ikke Aston Martins Lance Stroll får være med søndag. Det samme gjelder dansken Kevin Magnussen.

(©NTB)

Flere nyheter: