Menu
Det blir ikke Formel 1-løp i Canada i år, men det skal i stedet kjøres i Tyrkia samme dag. Her får Max Verstappen vinnerflagget på Imola-banen nylig. Foto: Luca Bruno, AP / NTB

Formel 1: Canadas Grand Prix flyttes til Tyrkia

Canadas Grand Prix i Montreal er strøket fra VM-kalenderen i Formel 1 i år. I stedet arrangeres Tyrkias Grand Prix samme dato, 13. juni.

Av NTB | 28.04.2021 18:24:29

Sport: Årsaken er canadiske innreiserestriksjoner, opplyser bilsportseriens nettsted. Alle som reiser inn i Canada må i 14 dagers karantene.

– Vi er takknemlige for forsøkene arrangøren og myndighetene i Canada, Quebec og Montreal har gjort for å prøve å gjøre det mulig å gjennomføre løpet, og vi er glade for å offentliggjøre at avtalen om avvikling av Canadas Grand Prix er utvidet med to år, står det i en uttalelse.

Tyrkia er inne på kalenderen igjen etter først å ha falt ut. Lewis Hamilton sikret sin sjuende VM-tittel der i fjor, da det ble kjørt Formel 1-løp i Tyrkia for første gang på ni år.

– Selv om det er skuffende at vi ikke kommer til Canada i år, er vi glade for å bekrefte at Tyrkia skal arrangere Grand Prix også i år etter et fantastisk løp i fjor, sier Formel 1-sjefen Stefano Domenicali.

Formel 1-sirkuset gjennomføres med strenge smitteverntiltak. I fjor ble det utført 78.000 koronatester på de involverte, med bare 78 positive prøver. I år har 14 av 12.000 prøver vært positive.

(©NTB)