reklame
Menu
Det har tidligere vært demonstrasjoner mot vindkraftanlegget på Frøya. Nå har politiet igjen forlenget oppholdsforbudet i anleggsområdet. Foto: Ronny Teigås / NTB

Forlenger oppholdsforbud ved vindkraftanlegg på Frøya

Politiet forlenger oppholdsforbudet i anleggsområdet til vindkraftanlegget ved Nessadalen på Frøya ut året.

Av NTB | 27.10.2020 13:23:13

Økonomi og næringsliv: Oppholdsforbudet ble innført 19. august 2019 i forbindelse med vindkraftutbyggingen på Frøya og har jevnlig blitt fornyet siden da.

Det nåværende forbudet gjelder til 31. oktober, men nå har Trøndelag politidistrikt forlenget oppholdsforbudet fram til midnatt 31. desember.

I en pressemelding heter det at begrunnelsen er som tidligere, «at det i lengre tid, ved gjentatte anledninger, har vært utøvd ferdsel/aktivitet som har hindret Trønderenergi i å utføre/få utført arbeid i forbindelse med oppføring av vindturbiner på stedet».

Politiet gjør også oppmerksom på at det er blitt utført flere straffbare handlinger på stedet, samt at ferdsel i området utgjør en sikkerhetsrisiko.

Trønderenergi har fått konsesjon til å bygge vindmølleparken på Frøya. Anleggsarbeidet startet i april i fjor, og anlegget skal etter planen være ferdig i løpet av året.

Utbyggingen har skapt sterkt strid i lokalsamfunnet.

(©NTB)

Flere nyheter: