Menu
- Dette vitner om ressursutnyttelse på sitt beste, sier olje- og energiminister Sylvi Listhaug (FrP). Foto: Berit Roald / NTB scanpix / Equinor

Forlenge Statfjord til 2040

Produksjonen på Statfjord-området forlenge mot 2040. Planene om å stenge Statfjord A i 2022 legges bort. - Dette betyr verdiskapning og at viktige arbeidsplasser videreføres, sier Listhaug (FrP).

Av Egil M Solberg | 09.01.2020 10:41:55

Oljesektoren: En ny forretningsplan skal sikre enda høyere ressursutnyttelse og verdiskapning fra feltet.

– Det er spennende og svært gledelig at Equinor varsler de ikke vil stenge ned og fjerne sine plattformer på Statfjord nå, men heller forlenger levetiden med opptil 20 år. Dette vitner om ressursutnyttelse på sitt beste, og evnen til å effektivisere driften, sier olje- og energiminister Sylvi Listhaug (FrP).

En omfattende kartlegging av undergrunnen viser at det gjenværende potensialet i Statfjord-området fortsatt er stort. Derfor har Equinor sammen med partnerne besluttet en ny, ambisiøs forretningsplan for Statfjord hovedfeltet og satellittfeltene.

Statfjord A skulle etter planen avvikles i 2022, nå forlenges levetiden til 2027. Statfjord B og C skal forlenges forbi 2035.

– Den forlengede levetiden betyr at viktige arbeidsplasser videreføres, fremtidige oppdrag til bedrifter på fastlandet og ikke minst mer verdiskapning som kommer samfunnet til gode, sier Listhaug til Radio Haugaland.

Dette vil gi fortsatt høy verdiskapning fra feltet og sikre lønnsomme arbeidsplasser, opplyser Equinor i en pressemelding i dag.

Statfjord har gjennom førti års produksjon skapt 1600 milliarder i brutto inntekter for eierne og det norske samfunnet.

En sier for næringen

– Dette markerer nok en seiersdag for næringen og alle som nyter godt av de positive ringvirkningene som følger med en forlengelse av produksjonen fra dette feltet, sier energipolitisk talsmann Terje Halleland (FrP)

Han peker på at Statfjordfeltet nå i over 40 år har stått som en bærebjelke i den norske petroleumsindustrien.

– En forlengelse av produksjonen her vil kreve nye investeringer som vil bidra til ytterligere verdiskapning. Dette kommer hele det norske samfunnet til gode, sier Halleland som er imponert over operatørene på sokkelen.

– Det er imponerende at operatørene på sokkelen stadig finner nye måter å utnytte infrastrukturen på i de mer modne feltene. Dette reduserer kostnadene betydelig, og bidrar til at Norge i lang tid fremover kan fortsette å levere energi som verden etterspør stadig mer av, avslutter Halleland.

Flere nyheter: