Menu
De fire opposisjonspartiene Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, SV og Senterpartiet forhandler videre med regjeringen om nye krisetiltak. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Forhandlinger om nye krisetiltak fortsetter inn i natten

Opposisjonspartiene og regjeringspartiene forhandler fremdeles om en ny pakke med krisetiltak for å bøte på koronavirusets økonomiske skadevirkninger.

Av NTB | 19.03.2020 00:31:41

Økonomi og næringsliv: De fire opposisjonspartiene skal ha vært enige om en felles posisjon tidligere onsdag, men det var ved midnatt også uklart om denne enigheten ville holde.

Det var hektisk møtevirksomhet på Stortinget onsdag kveld mellom opposisjonspartiene Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, SV og Sp og de tre regjeringspartiene Høyre, KrF og Venstre.

Noen punkter gjenstår fortsatt, og forhandlingene fortsetter, etter det NTB får opplyst natt til torsdag. Krisetiltakene skal uansett drøftes i Stortinget torsdag klokken 10.

Luftfarten er spesielt hardt rammet av krisen i norsk økonomi, og opposisjonspartiene er nå enige om at det vil bli ytterligere tiltak for innenriks luftfart, etter det NTB forstår.

Det skal også være en pakke til kommunene i overenskomsten. Samtidig er det ventet at helsevesenet får mer hjelp, og det vil trolig komme konkrete tiltak på utdanning og skole. Også dagpenger til studenter har vært en del av samtalene.

Det er ventet at det vil bli lagt fram en form for næringspakke for å hjelpe spesifikke bransjer som sliter.

Samtidig ønsker flere partier å «tette hull» i enigheten på arbeids- og sosialfeltet fra mandag. Det har blant annet vært diskutert å begrense selskapers muligheter til å betale ut utbytte.

En låne- og garantiordning på 100 milliarder kroner som regjeringen la fram sist søndag, skal behandles senere.

(©NTB)

Flere nyheter: