Menu
Mannen er tiltalt for seksuell omgang med barn under 10 år og seksuell omgang med slektning i nedstigende line. Strafferammen er på 21 år. FOTO: Statsbygg

Forgrep seg på eget barn

En tidligere voldtektsdømt mann i 50-årene, står i Sunnhordland tingrett tiltalt for gjentatte overgrep mot sin egen datter. Hun var da mindre enn ti år gammel. En skolestil avslørte forholdet.

Av Egil M Solberg | 14.04.2018 13:00:28

Overgrep og domstol: Saken har over to dager gått for Sunnhordland tingrett denne uken, melder Stord24.

Bakgrunnen for at saken ble kjent, var at jenta skrev en skolestil som handlet om en far som hadde utført overgrep mot sin egen datter. Læreren fattet mistanke og sendte en bekymringsmelding til barnevernet.

Saken ble først kjent for barnevernet for ett år siden.

Etter samtaler med barnevernet, ble hun umiddelbart flyttet til et beredskapshjem. Faren ble også ilagt besøksforbud mot dotteren.

Jenta skal, før skolen ble kjent med forholdet, også ha snakket med venninner om overgrepene. De hadde også kontaktet barnevernet.

Nå er faren tiltalt for seksuell omgang med barn under 10 år og seksuell omgang med slektning i nedstigende line. Strafferammen er på 21 år.

Nye overgrep kom fram i retten

I retten ble det vist et videoopptak av en forklaring fra jenta, skriver avisa.

Hun forklarte at faren fikk henne til å masturbere han da hun var mellom 5 og 7 år gammal. Hun forklarte at faren i samme periode befølte henne på kjønnsorganet da han trodde at hun sov.

Et vitne som jobber i barne- og ungdomspsykiatrien fortalte i retten at jenta i ettertid har fortalt om flere overgrep, som ikke var kjent da riksadvokaten tok ut tiltale.

Blant annet kom det frem at faren ved flere tilfeller så på pornografi sammen med dattera. Dette skjedde mens hun gikk på barneskolen.

Hun kunne fortelle at det også i denne sammenheng ble gjort seksuelle overgrep mot henne.

Faren skal jevnlig ha befølte henne på rumpa og brystene, og kommet med kommentarer av seksuell karakter, melder Stord24.

Overgrep på en annen jente

Mannen i 50-årene er også tiltalt for å ha utført tilsvarende seksuelle handlinger mot en annen jente som er i samme alder som dattera.

Mannen skal blant annet ha sendt flere bilder av seksuell karakter til denne jenta. Dette var bilder av han selv.

Politiet avdekket også, gjennom beslag av tiltalte sin iPhone, at han hadde søkt etter incest-relatert overgrepsmateriale på nettet.

Datteren til tiltalte har nå fått diagnosen posttraumatisk stresslidelse, og har en funksjonsnedsettelse som følge av det hun har vært utsett for, skriver avisa.

Ber om erstatning

Det er i tillegg til fengselstraffen lagt ned påstand om at tiltalte skal betale opp til 250.000 kroner i oppreisning til dattera, og opp til 100.000 til den jevnaldrende jenta.

Tidligere dømt for voldtekt

Tiltalte har tidligere sonet en fem år lang fengselsstraff for en rekke voldtekter på 1990-talet.

Dette melder Stord24.