Menu
Forfatter Alf Saltveit (75) sovnet stille inn på Haugesund sykehus onsdag formiddag 18. mai 2022. FOTO: E. Solberg / Radio Haugaland.

Forfatter Alf Saltveit er død

Den folkekjære forfatteren, lyrikeren og samfunnsdebattant Alf Saltveit sovnet stille inn på Haugesund sykehus etter kort tids sykeleie onsdag formiddag.

Av Egil M Solberg | 18.05.2022 14:30:50

Dødsfall: Alf Saltveit var kreativ og arbeidet med sitt fag helt til det siste. Det er ikke mange dagene siden at han var gjest i studio på Radio Haugaland slik vi er vant til.

I fjor kom han også med boken «Lysnande landskap» på Vormedal forlag.

Skribent, lyrikeren og samfunnsdebattanten fra Haugesund hadde kvelden før han gikk bort, sine beste og nærmeste venner ved sykesenga. Ved 09-tiden onsdag morgen, 18. mai, kom beskjeden om hans bortgang.

Alf Saltveit var en markant skikkelse i Haugesund med venner i mange samfunnslag. Blant dem er ordfører i Haugesund Arne-Christian Mohn.

– Han har vært en tydelig stemme og slikt trenger vi. Han har ikke vært redd for å si sin mening eller skille seg ut. Men det er jo ikke det han er blitt mest kjent for. Det er jo forfatteren Alf Saltveit vi husker. Han har jo da også fått kulturstipend fra Haugesund kommune i 86′ og Rogaland fylke i 87′, sier Mohn til Radio Haugaland.

Forlegger Tor Inge Vormedal hadde også et nært forhold til forfatter Alf Saltveit.

– Han kom med en pose med ark, håndskrevne og på maskin da han skulle gi ut bøker. Han hadde sin egen stil. 80-tallet var hans produktive år. På få år kom han ut med 7 bøker, minnes Vormedal.

Alf ble tidelig betegnet som et geni, men det var ikke en tittel han likte så godt.

– Han har jo også skrevet et dikt om det å bli kalt et geni. Først var det flatterende, men senere fant han ut at det var så mange andre som også ble kalt for genier og de mente alle det samme. Så da kunne ikke han være et geni, mente han selv. Da likte han bedre betegnelsen original, minnes Vormedal.

Alf Saltveit døde 75 år gammel. Han ville blitt 76 år gammel 14. juni.

Flere nyheter: