Menu
Johann André Forfang jubler etter sitt første NM-gull i hopp stor bakke i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Forfang tok sitt første NM-gull – Riiber og Bjøreng delte sølvet

Tromsø-hopperen Johann André Forfang sikret seg sitt første NM-gull da han vant i Holmenkollen. Kombinertesset Jarl Magnus Riiber tok sølv.

Av NTB | 18.01.2022 22:07:03

Sport: Sølvet ble delt mellom Joacim Ødegård Bjøreng og Riiber, som ledet etter 1. omgang. Forfang fikk opp 126 og 127 meter og fikk 268,4 poeng. Det holdt til seier med en margin på 1,9 poeng.

Bjøreng med 124,5 og 134,5 meter og Riiber med 133 og 125 meter fikk begge poengsummen 266,5.

– Det føltes skikkelig godt. Jeg tar jo ikke dette som en selvfølge selv om det var et litt uttynnet startfelt. Jeg hadde ikke forventet det etter denne vinteren, men det ble en deilig dag i Kollen. Jeg tar alle oppturene jeg kan få, sa Forfang.

– Hvordan forholder du deg til koronasituasjonen?

Forfang har slitt med å sy sammen to gode skihopp i verdenscupen så langt i sesongen. Tirsdag fikk han til det. Holmenkollen er en bakke som passer ham godt, og hvor han får litt bedre svar fra underlaget på hoppkanten.

– Balansen i tilløpet var nok nøkkelen. Jeg fant meg til rette og kunne banke til på hoppkanten, forklarte Forfang.

Riiber var første hopper utfor i 1. omgang. Heming-hopperen viste lovende OL-form i kvalifiseringen. Hans 133 meter med en dyp landing holdt til ledelse.

– Etter de to første hoppene (kvalifisering og 1. omgang) hadde jeg forventninger om å vinne, men jeg klarte ikke å slippe meg nok løs i finalen. Det hadde vært deilig med gull, men det var artig å se at jeg kunne matche dem, sa Riiber.

Kombinertutøveren er jo mest vant til å hoppe kun én tellende omgang.

Han har stått over de siste verdenscuprennene i kombinert på grunn av en vond rygg. Nå synes ryggen å være i klar bedring.

Halvor Egner Granerud var nummer tre etter 1. omgang, men måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen.

Verdenscuphopperne Daniel-André Tande og Fredrik Villumstad er i koronakarantene etter positive tester, mens Marius Lindvik har vært nærkontakt. Robert Johansson sto over etter ryggproblemer.

– Det er ukomfortabelt å bli smittet, men jeg lar meg ikke skremme av det. Vi har levd under tiltak og har gjort de grepene vi kan, sa norgesmesteren til NTB.

– Jeg synes det var nær et godt skihopp. Jeg gikk litt tidlig inn for landing og landet tungt. Ryggen kommer seg, og jeg håper at den holder til flere lange hopp, sa Riiber til NTB.

(©NTB)