Menu
Johann André Forfang ble beste nordmann med en 10.-plass i tyske Willingen. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix

Forfang beste nordmann i Willingen

Johann André Forfangs 10.-plass ble Norges beste hoppresultat i Willingen lørdag. Karl Geigers kjempesvev på 150,5 meter sørget for tysk hjemmejubel.

Av NTB | 16.02.2019 18:17:52

Sport: Forfang startet rennet med et svev på 137 meter og forlenget det med 2,5 meter i finaleomgangen. Tromsøværingen sikret dermed én nordmann i topp ti, men det var hele 29,2 poeng opp til pallplass for 23-åringen.

Tross kjedelige norske resultater fikk de fremmøtte servert et artig renn. Geigers kjempehopp på 150,5 meter var halvannen meter unna bakkerekorden og sikret ham en samlet poengsum på 311,1 poeng. Svevet gjorde tyskeren til vinner fire poeng foran polske Kamil Stoch.

Ryoyu Kobayashi endte på tredjeplass og leder fortsatt verdenscupen suverent sammenlagt.

– Det var ekstremt herlig og kjentes ut som et ordentlig godt ski hopp. Utrolig digg rett og slett, sa Granerud til NRK etter finalehoppet.

Førstehoppet gjorde likevel at Asker-gutten måtte ta til takke med 270,9 poeng.

Anders Fannemel fikk det virkelig ikke til å klaffe i Willingen. Hoppet på 114,5 meter var at det svake slaget, og med en 45.-plass var han langt unna avansement. Dermed kan det bli vanskelig for vestlendingen å bli tatt ut til VM i Seefeld, som starter kommende uke.

– Jeg synes det gikk sånn tålig greit. Det var utrolig gøy å hoppe fremfor så mange folk, sa 18-åringen til NRK etter førstehoppet.

Marius Lindvik landet meteren bak Markeng, men manglet halvannet poeng for å kvalifisere seg til finalen. 20-åringen endte på 32.-plass.

Norges nest beste ble Halvor Egner Granerud på en 14.-plass. Etter et greit hopp på 128 meter i tunge forhold i første omgang smalt Granerud til med et svev på 144 meter. Det var rennets femte lengste hopp.

Robert Johansson fulgte tre plasser bak på 17.-plass. Lillehamringen slet litt og landet til slutt på 134 meter i førstehoppet, men et finalesvev på 136,5 meter sikret Søndre Ål-hopperen totalt 264,8 poeng.

Markeng gjorde sitt første individuelle verdenscuprenn og leverte et fint hopp på 132 meter. Hoppet sendte den 18-årige debutanten til finaleomgangen, hvor han hoppet to meter lenger. Det holdt til 251 poeng og 27.-plass

(©NTB)

Flere nyheter: