Menu
Johann André Forfang jubler etter NM-gullet i Holmenkollen tirsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Forfang bekreftet koronasmittet – i tidsnød før OL

Hopperen Johann André Forfang testet positivt for koronaviruset også på PCR-prøven. Nå kjemper han en kamp mot klokka for å unngå bli hjemmesitter under OL.

Av NTB | 21.01.2022 09:51:20

Sport: Tromsø-hopperen forteller selv overfor Dagbladet at koronasmitten er bekreftet.

– Formen er OK, og jeg har milde symptomer, skriver Forfang i en tekstmelding til avisen.

Torsdag ble det kjent at Forfang hadde testet positivt på en hurtigtest. Så sent som tirsdag ble han norgesmester i Holmenkollen.

Fra før har OL-uttatte Daniel-André Tande og landslagskollega Fredrik Villumstad fått påvist korona. Hopplandslaget reiser til Beijing-OL med charterfly 31. januar.

– Om det påvirker OL, vil tiden vise. Jeg trenger negative tester før avreise, sier Forfang.

Tande og Forfang må avgi fire negative virustester før avreise til Kina, den første av dem fem dager før innreise til OL-landet. Det ulikt fra person til person hvor mange dager som går før viruset er ute av kroppen.

– Vi er i dialog med Olympiatoppen angående dette, men det er krevende fordi det ikke går så mange fly.

Han bekreftet videre at det jobbes med det administrative rundt å ha reserver klare dersom noen hoppere ikke kan reise som planlagt.

– Vi har flere utøvere på lista, og flere av dem har begynt å fylle ut nødvendige skjemaer rundt helseopplysninger for å være på den sikre siden, sa Stöckl.

– Det hadde jo ikke vært et problem hvis det var et vanlig verdenscuprenn, men det er andre regler for innreise i Kina. Nå må vi kartlegge alle faktiske forhold, og det er den viktigste øvelsen nå. I utgangspunktet vil vi stille med våre fem beste utøvere, altså de som vi har tatt ut. Situasjonen er selvfølgelig annerledes og ikke slik vi ønsker, sier hoppernes landslagssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

Marius Lindvik er Norges beste formhopper for tiden. Han blir heller ikke å se i Tyskland fordi han er blitt definert som nærkontakt. Han overnattet nylig hos Tande, men har siden bare avgitt negative tester.

Landslagstrener Alexander Stöckl sa torsdag til NTB at det jobbes med å se på alternative løsninger rundt reise til OL, og eventuelt hvem som kommer inn som erstattere dersom noen av de allerede uttatte ikke kan reise til Kina. På spørsmål om det er mulig å skyve avreisen for enkelte hoppere, svarte han:

Forfang skulle egentlig tatt del i helgens verdenscuprenn i tyske Titisee-Neustadt. Nå er han i isolasjon.

(©NTB)

Flere nyheter: